Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #11

Geschreven door
Geplaatst op16 november 2017, 15:08 CategorieEntertainment

De entertainment-rubriek op Homecinema Mazagine is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week onder meer een live action Star Wars-serie van Disney, de eerste 4DX-bioscoopzaal in Nederland en een streamingdienst van gamegigant Electronic Arts.

Disney kondigt eerste live action Star Wars-serie aan

Disney maakte bekend dat er gewerkt wordt aan een live action Star Wars-serie en een nieuwe Star Wars-filmtrilogie.

De televisieserie gaat exclusief naar de VOD-dienst van Disney, die ergens in 2019 wordt gelanceerd. Star Wars heeft al verschillende animatieseries, maar nog geen live action serie. Wie de live action serie zal maken is nog niet bekend. Disney onthulde verder ook dat er een gloednieuwe filmtrilogie op komst is. Deze zal ontwikkeld worden door Rian Johnson, die ook het eerste deel zelf zal regisseren. Volgens Disney zullen de nieuwe films zich gaan richten op personages die we nog niet kennen.

Wanneer de nieuwe trilogie in de bioscoop te zien is of wanneer de live action serie precies in première gaat is nog niet bekend. Volgende maand kun je in de bioscoop wel alvast kijken naar Star Wars: The Last Jedi, de opvolger van Star Wars: The Force Awakens. The Last Jedi werd geregisseerd door Rian Johnson, die straks dus met de nieuwe trilogie aan de slag gaat.

Pathé in Rotterdam krijgt eerste 4DX-zaal in Nederland

Op 6 december wordt Pathé De Kuip in Rotterdam de eerste bioscoop in Nederland met een heuse 4DX-zaal.

Met 4DX wordt een bioscoopervaring vierdimensionaal. De zaal maakt dan namelijk gebruik van bewegende stoelen, geuren en weersimulaties, zoals regen, wind, sneeuw en onweer. Al deze elementen moeten perfect synchroon lopen met wat er op het scherm te zien is. Er komt straks ook een 4DX-zaal naar Pathé De Munt in Amsterdam. Op 6 december wordt in Pathé De Kuip ook een Dolby Cinema-zaal geopend. Dolby Cinema is een totaalconcept van optimaal beeld (Dolby Vision), geluid (Dolby Atmos) en design.

Verder introduceert Pathé De Kuip in Rotterdam het eerste full-service horecaconcept Pathé Boulevard. Bezoekers kunnen daarmee een huisgemaakte hotdog (rund, kip of vegetarisch) of een popcorn naar eigen smaak laten samenstellen door een zogenaamde Popchef. Pathé De Kuip is naar eigen zeggen met 1,7 miljoen bezoekers per jaar de best bezochte bioscoop van Nederland.

EA wil streamingdienst voor eigen games gaan lanceren

Uitgever Electronic Arts liet deze week weten een streamingdienst voor zijn games te willen gaan lanceren.

Het bedrijf deed het nieuws uit de doeken op de UBS Global Technology Conference in San Francisco. De streamingdienst moet binnen drie jaar realiteit worden. Met een eigen dienst voor games wil Electronic Arts een nog sterkere aanwezigheid creëren in de digitale markt. De uitgever lanceerde eerder de online winkel (en dienst) EA Origin. Voor de nog te lanceren streamingdienst werkt Electronic Arts samen met een nog niet prijsgegeven partner.

EA heeft naar eigen zeggen opzettelijk gewacht met het opzetten van een streamingdienst. In het verleden waren er volgens het bedrijf niet genoeg datacenters waarmee de consumenten in afgelegen gebieden bediend kunnen worden. Microsoft, Amazon, Facebook, Google en Apple hebben de afgelopen jaren echter flink geïnvesteerd in datacenters, waardoor een stabiele service inmiddels overal te garanderen is.

Grand Theft Auto V blijft nog steeds zeer goed verkopen

Zelfs vier jaar na de originele release blijft de videogame Grand Theft Auto V nog altijd gigantisch goed verkopen.

Er lijkt voorlopig nog geen einde te komen aan het succes. De afgelopen negen maanden werden er nog eens 10 miljoen exemplaren van de game geleverd. Grand Theft Auto V verscheen in 2013 op de markt en sinds de lancering is de titel 85 miljoen keer uitgeleverd. Ook in de Benelux blijft het spel goed verkopen, hoewel de exacte cijfers per regio niet bekend zijn gemaakt. Wel bevestigde uitgever Take Two het wereldwijde aantal.

In februari meldde Take Two dat er 75 miljoen units aan winkels verkocht zijn. Dit zou dan betekenen dat er de afgelopen negen maanden tien miljoen stuks zijn uitgeleverd. Grand Theft Auto V is hiermee de best verkochte game in de Verenigde Staten aller tijden. Het aanhoudende succes is mogelijk te verklaren door het feit dat ontwikkelaar Rockstar ook de online-functie van de game volop blijft ondersteunen met nieuwe content.

Nieuwe Mario Party verschijnt eerder dan verwacht

Nintendo maakte bekend dat de release van de nieuwe Mario Party-game voor de 3DS naar voren is gehaald.

De game zou eigenlijk volgend jaar pas uitkomen, maar zal nu verschijnen op 22 december, net op tijd voor de kerst. Mario Party: The Top 100 bevat de 100 beste Mario Party-games geselecteerd uit alle eerder verschenen titels binnen de serie. De game ondersteunt Download Play voor vier spelers. Er is dus maar één Game Card nodig als tot vier vrienden het spel willen spelen.

Hoewel er maar één Game Card nodig is, geldt dat niet voor de spelsystemen zelf. Om van de optie gebruik te kunnen maken moet iedere speler namelijk wel over één Nintendo 3DS-, Nintendo 3DS XL- of / en Nintendo 2DS-systeem beschikken.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.