Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #10

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2017, 13:31 CategorieEntertainment

De entertainment-rubriek op Homecinema Mazagine is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week onder meer de thuisrelease van Dunkirk, bekende acteurs aanwezig op Dutch Comic Con en Star Wars vs. Fifty Shades of Grey.

Thuisrelease Dunkirk ingepland voor 18 december

De oorlogsfilm Dunkrik is vanaf 18 december in Nederland beschikbaar op 4K Ultra HD Blu-ray, Blu-ray, dvd en video-on-demand.

Dunkrik werd geregisseerd door Christopher Nolan, die we kennen van films als Interstellar, Inception en de Dark Knight-trilogie. “Ik ben erg enthousiast dat Dunkirk wordt uitgebracht op 4K UHD met HDR”, laat Nolan weten in een verklaring. “De film is helemaal geschoten op IMAX en 65mm en met die verhoogde resolutie en superieure kleurenweergave, kan de impact van Dunkirk thuis maximaal worden ervaren.” De film heeft tevens een Nederlands tintje, want de director of photography was onze eigen Hoyte van Hoytema.

In Dunkirk worden talloze Britse en geallieerde soldaten omsingeld door vijandelijke troepen. Gevangen op het strand met hun rug naar de zee bevinden ze zich in een onmogelijke situatie, maar dan krijgen ze hulp uit onverwachte hoek. De cast bestaat uit onder anderen Mark Rylance (The BFG, Bridge of Spies), Cillian Murphy (Batman Begins), Tom Hardy (The Revenant, Inception) en zanger Harry Styles.

Nieuwe Call of Duty bracht al half miljard dollar op

De game Call of Duty: WWII heeft in de eerste drie dagen na de release al meer dan een half miljard dollar opgebracht.

Daarmee werd het computerspel twee keer zoveel verkocht als het vorige deel in de serie. Naast een opbrengst van 500 miljoen dollar, wist de game ook verschillende records te breken. Op PlayStation doorbrak WWII het record van de meeste digitale verkopen op de eerste dag. Ook noteerde uitgever Activision het hoogste aantal connected gebruikers op alle huidige consoles en pc’s, hoewel de exacte cijfers van deze resultaten niet bekend zijn.

Activision laat in een persbericht vol trots weten dat de half miljard dollar aan omzet van Call Of Duty: WWII hoger is dan de gecombineerde openingsweekenden van de blockbusters Thor: Ragnarok en Wonder Woman. Hoe goed de game verkoopt bij ons in de Benelux is niet door de uitgever bekend gemaakt. Wel bevestigde de winkelketen Game Mania dat er tijdens de openingsnacht 15.000 exemplaren van WWII verkocht werden.

Acteur Sean Gunn aanwezig op Dutch Comic Con

Dutch Comic Con heeft Sean Gunn (Guardians of the Galaxy) gestrikt voor de aankomende editie van de beurs in Utrecht.

Gunn is de broer van Guardians of the Galaxy-regisseur James Gunn. Hij geeft in de Marvel-films gestalte aan de ravager Kraglin. Daarnaast gaf hij ook een zogeheten motion reference voor Rocket Raccoon in de Guardians-films en het aankomende Avengers: Infinity War. Gunn is tevens bekend van zijn rol als Kirk Gleason in de serie Gilmore Girls (nu op Netflix). Ook Lena Headey (Cersei in Game of Thrones) is een van de speciale gasten op de beurs, die verder nog bijgewoond zal worden door onder anderen Lotte Verbeek en Jared Gilmore.

Dutch Comic Con Winter Edition 2017 bevat in totaal vier hallen met diverse activiteiten en bezienswaardigheden. Zo zijn er ruim 170 merchandise stands, een experience hal met het hoofdpodium waar de cosplay wedstrijden en de Q&A’s met de artiesten worden gehouden. Bezoekers kunnen tevens met de speciale gasten op de foto of een handtekening van ze bemachtigen.

Odyssey is snelst verkopende Super Mario-game ooit

Volgens Nintendo is het computerspel Super Mario Odyssey de snelst verkopende Mario-game die het bedrijf ooit heeft voortgebracht.

Hoewel Nintendo geen regiocijfers vrijgeeft, is de exclusieve Switch-titel volgens hen een groot succes. Super Mario Odyssey verscheen op 27 oktober en was ook in andere delen van de wereld een doorslaand succes. Mario’s nieuwe avontuur is de snelst verkopende Nintendo Switch-game, zowel in Europa als wereldwijd. Nintendo bevestigde dat de titel in de eerste drie dagen wereldwijd meer dan twee miljoen keer over de toonbank ging.

De razendsnelle verkoop zal ongetwijfeld ook te maken hebben met alle positieve kritieken. Naast de fans waren ook de specialistische magazines en websites namelijk lyrisch over de nieuwe game. Op Metacritic.com, een site waarop scores van bepaalde reviewers worden bijgehouden, heeft de game momenteel een reviewgemiddelde van 97/100, met 43 perfecte scores.

Fifty Shades Freed verslaat Star Wars in voorverkoop

Volgens distributeur Universal Pictures zijn er in Nederland al meer dan 20.000 tickets voor de laatste Fifty Shades-film verkocht.

De voorverkoop van de Ladies Night met Fifty Shades Freed – zoals de volledige titel luidt – ging deze week van start bij Kinepolis. Binnen een dag werden er al 2.300 tickets verkocht. De Ladies Night is te zien in 13 bioscopen van Kinepolis door het hele land, op de meeste locaties zelfs in meerdere zalen. Bij Kinepolis Breda zijn de eerste zalen al bijna uitverkocht. Ook andere vestigingen – waaronder die in Dordrecht, Enschede en Groningen – verwachten door de grote vraag naar tickets deze week nog extra zalen bij te zetten.

Niet enkel bij Kinepolis is er al veel vraag naar tickets voor de nieuwe Fifty Shades-film, want ook bij andere bioscoopketens loopt het storm. Distributeur Universal Pictures liet weten dat er binnen een dag meer dan 20.000 tickets werden verkocht. Universal maakt de vergelijking met Star Wars, waar ‘slechts’ rond de 10.000 kaarten van werden verkocht in de voorverkoop.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.