Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video: hoe TP Vision een televisie ontwerpt

Geschreven door
Geplaatst op2 november 2017, 10:05 CategorieGesponsord

Heb je je ooit afgevraagd hoe een televisie ontworpen wordt? Wat bepaalt het uiterlijk, de materiaalkeuze, de logo’s? Check dan deze video.

Video: TP Vision-design

Heb je je ooit afgevraagd hoe een televisie ontworpen wordt? Wat bepaalt het uiterlijk, de materiaalkeuze, de logo’s? Niemand beter om je dat te vertellen dan Rod White, de Chief Designer van TP Vision. Hij studeerde meubelontwerp en bracht vier jaar in Japan door voor Toshiba. In 1996 begon hij bij Philips voor de tv-afdeling, maar hij werkte door de jaren heen ook voor andere departementen bij Philips. Hij is dan ook de ideale persoon om je inzage te geven in het design-proces.

En dat proces gaat dieper dan je denkt. Zo kijken designers 24 maanden vooruit naar hoe mensen evolueren in hun denken over wonen en leven. Die trends worden gebruikt in een jaarlijks proces van productvernieuwing. Van de allereerste schetsen gaat het naar 3D-modelling. Ontwerpen worden in 3D geprint om ze te beoordelen. De beste worden uiteindelijk in de gewenste materialen gemaakt zodat ze rigoureuze testen kunnen ondergaan. Van scherm, tot voeten en remote, alles wordt onder handen genomen om tot een harmonieus geheel te komen.

Meer informatie

Meer tips en adviezen over het aansluiten van apparaten binnen je home cinema-systeem, het gebruik van kabels en de aanschaf van componenten vind je in onze home cinema informatiegids en dan met name de gids voor het kopen en instellen van televisies. Ook kun je verder lezen via onderstaande links.

Google Chromecast Audio en Chromecast built-in: wat is het en hoe werkt het?
HDMI 2.1: dit moet je weten
Zo verbind je een iPhone of iPad met je televisie (draadloos of met kabel)
10 tips voor bekabeling in je home cinema-systeem
HDMI mythes en fabels: kan een HDMI-kabel het beeld op je tv veranderen?

 • Delen:

Reacties

 1. PH
  02 november, 2017 om 19:52

  Maar goed dat ze niet laten zien hoe de software wordt ontwikkeld, dat is namelijk een drama, vastlopende tv’s, app’s die niet werken, storingen in beeld, etc.
  Sinds TP Vision achter dit ooit zo mooie merk zit staat het in steeds minder winkels!
  Verkopers en techneuten zijn het merk helemaal beu omdat het niet meer betrouwbaar is.
  Zelfs de huidige Oled tv’s hebben al weer de bekende kwaaltjes.
  Jammer maar gelukkig zijn er nog genoeg betere merken!
  En dan kun je nog zo mooi een ontwerp maken, de kopers ben je voor altijd kwijt!

  • H.Zuidema
   04 november, 2017 om 9:02

   Er zijn heel veel mensen die er nog nooit van gehoord hebben om hun tv te updaten en dan krijg je daardoor een smart tv zonder actieve app’s.

 2. frans
  03 november, 2017 om 10:30

  Aan update daar is het wel zwak in geen ondersteuning meer na een aantal jaren net zo als andere.Consument gaat afhaken als ze zo doorgaan geen updates.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.