Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Samsung SeeColors-app toont mensen met kleurenblindheid meer kleuren

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2017, 17:29 CategorieLcd en led tv's

Samsung heeft een app uitgebracht voor zijn qled-tv’s, waarmee mensen met kleurenblindheid meer kleuren kunnen zien op het scherm. De SeeColors-app werkt op alle Samsung qled-tv’s die zijn voorzien van de laatste software en ook op recent uitgebrachte smartphones.

Samsung SeeColors: zie meer kleuren op je qled-scherm

Samsung lanceert de SeeColors-app voor zijn qled’s om mensen met kleurenblindheid een betere kleurervaring te geven. Wereldwijd zijn bijna driehonderd miljoen mensen kleurenblind, terwijl de meerderheid van hen zich hier niet van bewust is. Via een app op de smartphone ontdek je of je last hebt van kleurenblindheid. Mocht dat zo zijn, dan worden gelinkte schermen zo ingesteld dat je beter kunt genieten van het kleurenspectrum. De SeeColors-app werkt voor alle qled-televisies’s die zijn voorzien van de laatste software-update.

Ook is de applicatie beschikbaar op de Samsung Galaxy Note 8, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S7, Galaxy S7 edge, Galaxy S6, Galaxy S6 edge en Galaxy S6 edge+. Met de app kun je niet alleen checken of je kleurenblind bent, ook in welke mate (veel mensen weten soms niet eens dat ze kleurenblind zijn). Vervolgens past je qled tv de scherminstellingen zo aan dat je het beste kijkresultaat hebt. De SeeColors-app is gratis te downloaden in de Samsung Smart Hub op qled-tv’s met de nieuwste software en in de Google Play Store voor smartphones.

Bij de ontwikkeling van de applicatie werkte Samsung samen met professor Klara Wenzel van de Technische Universiteit van Boedapest en het Hongaarse bedrijf Colorlite. Colorlite heeft twintig jaar ervaring in het werken met mensen met kleurenblindheid. De speciale Colorlite Test of C-Test stelt vast wat de afwijking is en hoe de scherminstellingen moeten worden aangepast om het volledige kleurenspectrum te ervaren. Met de SeeColors-app wordt de kennis van Colorlite voor het eerst gebruikt in televisies.

  • Delen:

Reacties

  1. Turpi
    25 december, 2017 om 20:32

    Colorlite heeft lenzen voor kleurenzichtverbetering ontwikkeld om rood-groen kleurendeficiëntie en kleurenblindheid te corrigeren, gebaseerd op meer dan 25 jaar wetenschappelijk onderzoek. Bij individuele kleurenzicht-diagnostiek bieden we lenzen voor kleurenzicht-correctie aan om mensen met kleurwaarneming deficiëntie en kleurenblindheid te helpen meer kleuren en tinten te ontdekken die voorheen onherkenbaar waren.
    nl.colorlitelens.com

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.