‘Samsung komt tijdens CES 2018 met micro led tv’s’

27 november 2017 1 Minuut 2 Reacties
Samsung-Cinema-led-screen

Volgens de laatste geruchten zou Samsung CES 2018 aangrijpen om zijn nieuwste ontwikkeling op het gebied van tv te tonen; de micro led tv.

Over ruim een maand gaat de grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica weer van start in Las Vegas. CES 2018 staat elk jaar in het teken van de nieuwste producten, ontwikkelingen en samenwerkingen. Ook op het gebied van tv verwachten we veel nieuws en mogelijk brengt Samsung belangrijk tv-nieuws mee naar de VS.

Volgens de laatste geruchten zou Samsung namelijk CES 2018 aangrijpen om zijn nieuwste ontwikkeling op het gebied van televisie te tonen. De Koreaanse fabrikant zou namelijk zijn eerste micro led tv’s aan het publiek willen tonen. Het lijkt in eerste instantie om een prototype met een formaat van 150-inch te gaan, voorzien van minuscule leds.

Micro led is een nieuwe beeldtechniek die de concurrentie met oled aan zou kunnen gaan. De techniek voorziet een tv van zeer kleine led-lampjes die zelf licht uitstralen en dus geen achtergrondverlichting nodig hebben. In tegenstelling tot oled gebruikt de micro led-techniek geen organisch materiaal maar bijvoorbeeld galliumnitride. Micro leds hebben als voordeel dat ze een hogere helderheid bieden en een langere levensduur hebben.

Samsung toonde eerder dit jaar al het Cinema Screen, een 408-inch bioscoopscherm met een resolutie van 4096 bij 2160 pixels. De 150-inch tv die op CES getoond moet worden zou over dezelfde resolutie beschikken. Naast Samsung werken onder meer Sony en Apple aan schermen met de micro led-techniek.

Bron ZDnet

Reacties (2)