Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Samsung komt tijdens CES 2018 met micro led tv’s’

Geschreven door
Geplaatst op27 november 2017, 10:05 CategorieLcd en led tv's

Over ruim een maand gaat de grootste beurs op het gebied van consumentenelektronica weer van start in Las Vegas. CES 2018 staat elk jaar in het teken van de nieuwste producten, ontwikkelingen en samenwerkingen. Ook op het gebied van tv verwachten we veel nieuws en mogelijk brengt Samsung belangrijk tv-nieuws mee naar de VS.

Volgens de laatste geruchten zou Samsung namelijk CES 2018 aangrijpen om zijn nieuwste ontwikkeling op het gebied van televisie te tonen. De Koreaanse fabrikant zou namelijk zijn eerste micro led tv’s aan het publiek willen tonen. Het lijkt in eerste instantie om een prototype met een formaat van 150-inch te gaan, voorzien van minuscule leds.

Micro led is een nieuwe beeldtechniek die de concurrentie met oled aan zou kunnen gaan. De techniek voorziet een tv van zeer kleine led-lampjes die zelf licht uitstralen en dus geen achtergrondverlichting nodig hebben. In tegenstelling tot oled gebruikt de micro led-techniek geen organisch materiaal maar bijvoorbeeld galliumnitride. Micro leds hebben als voordeel dat ze een hogere helderheid bieden en een langere levensduur hebben.

Samsung toonde eerder dit jaar al het Cinema Screen, een 408-inch bioscoopscherm met een resolutie van 4096 bij 2160 pixels. De 150-inch tv die op CES getoond moet worden zou over dezelfde resolutie beschikken. Naast Samsung werken onder meer Sony en Apple aan schermen met de micro led-techniek.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  27 november, 2017 om 11:55

  150 inch beetje erg groot voor in huis lijkt me.

 2. WvB22
  29 november, 2017 om 9:10

  Het is te hopen dat dit wel echt een verbetering is maar ik zie dit nog niet voor 2020 op de consumentenmarkt komen. En tot die tijd zullen ze het moeten doen met een QLED lijn die niet kan tippen aan de OLED’s en waarvan de prijzen ook nog eens dramatisch dalen. Rond black friday kon je al een 55C7 kopen voor 1599,-. Die prijzen gaan rond januari zeker nog dalen naar rond de 1300-1400 euro en misschien zelfs wel onder de 1000. Dat zou in mijn ogen de doodsteek zijn voor elke andere high end televisie niet voorzien van een OLED paneel.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.