Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips 4K Ultra HD tv’s ondersteunen vanaf 2018 HDR10+

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2017, 11:29 CategorieLcd en led tv's

TP Vision heeft bevestigd dat alle nieuwe, in 2018 te lanceren televisies van Philips over ondersteuning voor HDR10+ zullen beschikken. Ook diverse in 2017 gelanceerde modellen krijgen via een firmware-update ondersteuning toegevoegd. Deze nieuwste versie van de HDR10-standaard maakt onder meer dynamische metadata mogelijk.

Op IFA 2017 in september liet TP Vision nog weinig los over of er wel of geen ondersteuning voor HDR10+ geboden zou worden. Toch lijkt de fabrikant nu overtuigd, want Danny Tack, Director Product Strategy & Planning bij TP Vision, laat in een interview weten dat alle 4K Ultra HD tv’s van het merk vanaf volgend jaar ondersteuning voor HDR10+ krijgen.

HDR10+ is achterwaarts compatibel met HDR10. Als de speler of tv geen HDR10+ ondersteunt, zie je gewoon de HDR10-versie. En in tegenstelling tot wat we eerder verwachtten is er geen nood aan HDMI 2.1. Alle extra informatie past in het infoframe dat vandaag al voor HDR10 via HDMI 2.0b wordt doorgegeven.

Naast Philips ondersteunen momenteel ook Samsung, Amazon, Panasonic en 20th Century Fox de nieuwste HDR-standaard. Lees meer over wat HDR10+ precies is en wat je er aan hebt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.