Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Logitech ondersteunt Harmony Link binnenkort niet meer

Geschreven door
Geplaatst op9 november 2017, 12:08 CategorieAccessoires

Vanaf 16 maart 2018 ondersteunt Logitech zijn Harmony Link-platform niet meer. Gebruikers van de Harmony Link-afstandsbedieningen kunnen hun accessoire na die dag niet meer gebruiken. Wel kunnen ze overstappen op de nieuwe Harmony Hub.

Gebruikers van de Logitech Harmony Link-afstandsbediening die nog garantie hebben krijgen een vervangende Harmony Hub. Gebruikers zonder garantie krijgen 35 procent korting op de aankoop van een Harmony Hub.

De keuze van Logitech om het platform niet meer te ondersteunen is een opvallende, met name omdat de Harmony Link-producten tot voor kort nog verkocht werden. Op Reddit klagen diverse gebruikers dan ook over de beslissing van het Zwitserse bedrijf.

De Harmony Link werd in 2011 geïntroduceerd als een universele afstandsbediening. Gebruikers kunnen hun smartphone (Android of iOS) voorzien van een app en een infraroodzender waarna de tv met de smartphone bediend kan worden. De Harmony Hub biedt vergelijkbare afstandsbedieningsfuncties binnen apps, met als bijkomend voordeel dat je hiermee veel populaire aangesloten apparaten voor thuisgebruik kunt bedienen.

De officiële reactie van Logitech:

Zoals eerder aan onze klanten gecommuniceerd, zullen de services en ondersteuning van Logitech Harmony Link per 16 maart 2018 niet langer beschikbaar zijn voor gebruikers. Dit heeft verder geen invloed op Logitech’s betrokkenheid bij Harmony-klanten. Gebruikers van een Harmony Link die nog steeds binnen de oorspronkelijke garantieperiode valt, hebben ter vervanging een gratis Harmony Hub aangeboden gekregen. Harmony Hub biedt vergelijkbare afstandsbedieningsfuncties op apps als Harmony Link, met als bijkomend voordeel dat gebruikers hiermee veel populaire aangesloten apparaten voor thuisgebruik kunnen bedienen. Voor gebruikers met een Harmony Link die buiten de garantieperiode valt, hebben we korting gegeven op een nieuwe Harmony Hub, zodat ze hun Harmony-ervaring kunnen upgraden. Gebruikers die in aanmerking komen voor een van beide aanbiedingen, zijn eerder per e-mail op de hoogte gebracht met instructies voor inwisselen.

Lees ook onze review van de Logitech Harmony Elite.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.