Eerste Horizon 4K Ultra HD mediaboxen verschijnen in Duitsland

03 november 2017 1 Minuut 7 Reacties
Ziggo-Horizon

Nadat KPN eerder dit jaar begon met de uitrol van een 4K mediabox is het nu de beurt aan Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo.

Hoewel we al jaren voor 4K Ultra HD tv’s naar de winkel kunnen blijven de kabelaars en omroepen nog ver achter met uitzendingen in de 4K-resolutie. Gelukkig werken de kabelaars inmiddels wel aan de uitrol van mediaboxen die een 4K-signaal kunnen doorsturen. Nadat KPN eerder dit jaar begon met de uitrol van een 4K decoder is het nu de beurt aan Liberty Global, het moederbedrijf van Ziggo.

Liberty Global is in Duitsland begonnen met de uitrol van de eerste 4K Horizon mediaboxen. Klanten van het Duitse Unitymedia kunnen daar dus al een 4K-signaal ontvangen en doorsturen naar hun tv. Maar, ook in Duitsland zenden de meeste omroepen nog gewoon een full hd-signaal uit. De mediabox biedt dan ook vooral voordelen wanneer streamingdiensten die 4K-materiaal aanbieden gebruikt worden.

Wanneer de 4K Horizon mediabox naar Nederland komt is nog niet bekend. Bij de eerste Horizon mediabox duurde het maar liefst 18 maanden na de eerste uitrol voordat alle landen er de beschikking over hadden. Maar, Liberty Global belooft dat het nu een stuk sneller gaat aangezien alle apparaten op dezelfde software draaien.

Reacties (7)