Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Assistant wordt nu uitgerold naar Android TV-televisies van Sony

Geschreven door
Geplaatst op8 november 2017, 9:10 CategorieLcd en led tv's

Sony heeft laten weten dat de uitrol van de Google Assistant voor zijn recent verschenen Android TV-televisies is begonnen. Eerder dit jaar beloofde de elektronicagigant al dat de stemassistent voor het einde van 2017 zou worden uitgerold.

Google Assistant op Android TV-televisies van Sony

Mocht je thuis een recent uitgebrachte Sony-televisie hebben staan, met Android TV aan boord en ondersteuning voor 4K-content, dan krijg je snel toegang tot de Google Assistant. De elektronicafabrikant heeft namelijk laten weten dat de uitrol van de stemassistent is begonnen. Eerder dit jaar beloofde Sony al dat de assistent naar zijn Android TV-televisies zou komen, en het ziet er nu dus naar uit dat het bedrijf zich aan z’n belofte houdt. Met de assistent kun je content opzoeken, maar ook apparaten in je smarthome aansturen (in het Engels).

Het gaat om alle modellen uit 2017 en 2016 (XBR-Z9D, XBR-X800D, XBR-X750/X700D) die mogen rekenen op de update. Je kunt de Google Assistant oproepen door op de microfoonknop te drukken op de afstandsbediening. Mocht je al gewend zijn aan de Assistant, dan werkt de software zoals je dat gewend bent. Ben je dus op zoek naar informatie over het weer, heb je ergens een vraag over of wil je de lampen inschakelen? Dan kun je dat straks dus ook regelen via je televisies. Helaas is de Assistant nog niet in het Nederlands beschikbaar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.