Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Eerste details Samsung 2018 QLED tv’s gelekt, waaronder ‘Direct Full Array Elite’

Geschreven door
Geplaatst op13 november 2017, 15:22 CategorieLcd en led tv's

Samsung is alweer druk aan het werk om zijn nieuwste generatie QLED tv’s uit te brengen. Begin januari staat in Las Vegas CES 2018 op de planning en ook Samsung zal hier zijn tv line-up voor volgend jaar tonen. De eerste details van de nieuwste QLED tv’s zijn al gelekt, dankzij trademarks die bij de EUipo (European Union International Property Office) ingediend zijn.

Samsung heeft twee trademarks bij de EUipo ingediend. De ene is ‘Q Contrast Elite’ en de andere is ‘Direct Full Array Elite’. Maar, wat zegt dit nu precies over de nieuwe televisies van de Koreaanse fabrikant?

Samsung Q Contrast

Samsung Q Contrast is iets dat we al kennen van de 2017 QLED tv’s van het bedrijf. Dankzij een antireflectiefilm en de hoge helderheid bieden de tv’s een optimaal contast, of het nu overdag of in de avond is. De Contrast-technologie werkt samen met de Ultra Black-functie, om de reflecties op het scherm de minimaliseren. Q Contrast Elite wijst op een vernieuwde versie van dit systeem, wat voor een nog hoger contrast moet zorgen.

Direct Full Array Elite

Nog interessanter klinkt Direct Full Array Elite. Uit de naamgeving kunnen we al halen dat Samsung volgend jaar waarschijnlijk gaat inzetten op full array led-achtergrondverlichting, wat betekent dat de leds zich direct achter het paneel bevinden in plaats van aan de zijkanten of onder- en bovenkant (edge lit). Dit jaar zijn alle QLED tv’s van de Koreaanse fabrikant voorzien van edge lit-achtergrondverlichting, waardoor het local dimming-systeem minder efficiënt is. Het is namelijk efficiënter om een groep leds achter het scherm uit te schakelen om op een specifiek punt diep zwart te krijgen dan leds aan de zijkant die ook invloed hebben op gebieden buiten dat specifieke punt.

De nieuwste ontwikkelingen van Samsung krijgen we tijdens CES 2018 te zien. Deze beurs gaat op 9 januari van start in Las Vegas.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.