Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple lanceert tvOS 11.1 voor vierde en vijfde generatie Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op1 november 2017, 9:23 CategorieMediaspelers

Apple heeft laten weten dat eigenaars van een vierde en vijfde generatie Apple TV vanaf nu tvOS 11.1 kunnen downloaden naar de mediaspeler. Deze update staat in het teken van bugfixes, prestatieverbeteringen en verbeteringen in de beveiliging van het besturingssysteem.

Download tvOS 11.1 voor Apple TV

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd een nieuwe versie van het tvOS vrijgegeven. Het gaat om tvOS 11.1, die ongeveer een maand na de release van versie 11.0 verschijnt. Deze software-update staat geheel in het teken van bugfixes en prestatieverbeteringen en voegt geen nieuwe functies toe. Wel is er op het gebied van online veiligheid iets veranderd: het lek in wifi-standaard wpa2 is ook hier gedicht. Dat is fijn om te weten, aangezien veel wifi-netwerken gebruikmaken van deze standaard en de Apple TV steeds populairder wordt.

Wil je de update voor je Apple TV downloaden, dan kun je dat doen door naar Instellingen > Systeem > Software-updates te gaan. Daar zal de mediaspeler handmatig checken of er nieuwe software beschikbaar is. Krijg je de update nog niet binnen, geen nood: dan kan het zijn dat je er nog heel even op moet wachten. Je kunt overigens ook gewoon niets doen en de mediaspeler zelf het werk laten doen, omdat tvOS 11.1 ook automatisch gedownload kan worden. Wanneer de volgende versie komt, is helaas nog niet bekend.

  • Delen:

Reacties

  1. WvB22
    02 november, 2017 om 9:20

    Let even op: er zit een bug in tvOS 11.1 die ervoor zorgt dat je mogelijk geen 4K kan afspelen. Bij de settings van ‘apps’ bij van iTunes video moet snel starten op aan staan. Anders krijg je geen 4K stream voorgeschoteld. Bug is bekend bij Apple.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.