Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Amazon wil een serie maken over The Lord of the Rings

Geschreven door
Geplaatst op6 november 2017, 9:16 CategorieStreamingdiensten

Amazon is voornemens een serie te maken over The Lord of the Rings. De gesprekken zouden zich in een vroeg stadium bevinden. Daarnaast zouden de rechten voor de televisieserie ook zijn aangeboden aan zowel Netflix en HBO.

Amazon wil rechten Lord of the Rings

Het lijkt erop dat Amazon het succes van Game of Thrones wil evenaren. Het bedrijf wil namelijk een televisieserie maken over The Lord of the Rings van J.R.R. Tolkien. Variety schrijft dat er nu gesprekken gaande zijn met Warner Bros. Television en de mensen die verantwoordelijk zijn voor de nalatenschap van de overleden schrijver. Die gesprekken zouden zich in een vroeg stadium bevinden. Deadline meldt dat de rechten ook zijn aangeboden aan concurrerende videostreamingdiensten Netflix en HBO. Er is dus nog wat concurrentie.

Maar die rechten zouden met haken en ogen komen: de seriemakers zouden namelijk geen toegang krijgen tot alle personages uit de boeken. HBO zou zelfs al vriendelijk nee hebben gezegd tegen de kans. Mocht Amazon inderdaad de rechten in handen krijgen, dan heeft de videostreamingdienst mogelijk een hit in handen die eenzelfde culturele conversatie kan losmaken als Stranger Things van Netflix of natuurlijk Game of Thrones van HBO. Gelukkig zijn de boeken van The Lord of the Rings wel allemaal afgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.