Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Amazon voornemens gratis versie van Prime Video te lanceren’

Geschreven door
Geplaatst op14 november 2017, 9:08 CategorieStreamingdiensten

Als we de geruchten mogen geloven dan is Amazon voornemens een gratis versie van de Prime Video-streamingdienst te lanceren. Deze videostreamingdienst zou dan worden ondersteund middels advertenties.

Gratis versie van Amazon Prime Video – gerucht

Amazon werkt momenteel aan een gratis versie van Amazon Prime Video, die zal worden ondersteund door middel van advertenties. Dat melden bronnen tegenover de website Adage. Nu betalen abonnementshouders een maand- of jaarbedrag voor toegang tot die dienst, die dan geen reclame bevat. De gratis versie van de videostreamingdienst zou dan toegankelijk worden voor mensen zonder Prime-abonnement. Mogelijk deelt Amazon dan ook enkele gebruikersstatistieken met adverteerders. Deze zet opent wellicht nieuwe mogelijkheden.

Amazon zou namelijk in gesprek zijn met contentmakers, die een eigen kanaal zouden kunnen krijgen binnen de dienst. En zo’n kanaal zou dan gefinancierd kunnen worden door advertenties. De reden dat videostreamingdiensten momenteel zo populair zijn, heeft ook te maken met het feit dat mensen content zonder reclame kunnen bekijken. Of deze versie van Prime Video bij het publiek aanslaat lijkt dus niet zeker, al zullen adverteerders de handen al tegen elkaar aan wrijven. Of de gratis versie ook nieuwe series en films krijgt is onbekend.

Waarschijnlijk zal Amazon mensen proberen te stimuleren de upgrade naar de gewone dienst te laten maken, door eerst een gedeelte dus gratis toegankelijk te maken.

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    14 november, 2017 om 17:59

    Als ik ergens een hekel aan heb is het reclame dit is een grote flop.
    Kap is al die zooi van reclame ik bekijk het nooit zap alles weg of blok het op internet.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.