Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Vijf nieuwtjes uit de entertainmentwereld #8

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2017, 16:07 CategorieEntertainment

De entertainment-rubriek op Homecinema Mazagine is terug van weggeweest; elke week publiceren we een overzicht met de opvallendste nieuwsberichten uit de wereld van entertainment, met betrekking tot film, streaming, games en muziek. Met deze week een heleboel nieuwe boxsets van Warner Bros, de thuisrelease van het kijkcijferkanon Penoza V en de allereerste reclame voor de XBox One X van Microsoft.

Warner Bros. brengt veel nieuwe boxsets uit

Warner Bros. Home Entertainment komt dit najaar met veel nieuwe boxsets. Het gaat om nieuwe releases op 4K UHD en klassieke series en films op Blu-ray en dvd.

Kong: Skull Island en Tarzan worden samen in 4K UHD-boxset uitgebracht, evenals Mad Max: Fury Road en San Andreas. De vier genoemde films zijn ook samen verkrijgbaar in de 4K UHD Discovery boxset. Verder is ook de 4K UHD-boxset Batman vs Superman Extended Edition en Man of Steel verkrijgbaar. Deze boxset is tevens beschikbaar op Blu-ray en dvd.

Daarnaast zijn ook de Blu-ray-boxsets van Harry Potter 1-8 en Fantastic Beasts, The Hobbit Collection en The Hobbit Extended Edition Collection, Game of Thrones S1-7, The Conjuring 1 + 2 en Annabelle 1 + 2 in aantocht. Deze boxsets zijn ook verkrijgbaar op dvd.

De najaarscollectie bevat verder vier acteur-boxsets: een tien films tellende Clint Eastwood-boxset, een Ben Affleck-boxset met onder meer Argo en Live By Night, een Stallone-boxset met Creed, Cobra, Demolition Man, Tango and Cash, Assassins, The Specialist, Grudge Match en Victory en een Elvis Presley-verzamelbox bestaande uit acht films, waaronder Viva Las Vegas en Jailhouse Rock.

Hitman krijgt Game of the Year-editie

Hitman wordt door Io-Interactive voorzien van een Game of the Year-editie, die vanaf 7 november digitaal verkrijgbaar is.

De speciale uitgave komt uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc. Hitman Game of the Year Edition bevat het complete eerste seizoen, een nieuwe campagne, drie nieuwe contracten en drie skins. Mocht je de oude Hitman al in je bezit hebben, dan kun je voor 20 dollar upgraden naar de Game of the Year-editie. Tegelijkertijd zal er ook een patch verschijnen, waardoor de game grafisch wordt verbeterd. Daarnaast worden er nieuwe features toegevoegd aan de Contracts Mode.

Hitman Game of the Year Edition is de eerste release van Io-Interactive sinds de studio onafhankelijk is geworden van Square Enix.

Thuisrelease Penoza V op 14 november

Het vijfde en laatste seizoen van het Nederlandse kijkcijferkanon Penoza is vanaf 14 november verkrijgbaar op Blu-ray en dvd.

Opvallend genoeg hebben zowel de Blu-ray- als de dvd-boxset een adviesprijs van 19,99 euro. De eerste aflevering van het vijfde seizoen van Penoza trok ongeveer een miljoen kijkers. De serie is te zien bij de KRO-NCRV en werd geregisseerd door Max Porcelijn, Michiel van Jaarsveld en Willem Gerritsen. Het slotseizoen bevat tien afleveringen met elk een speelduur van 45 minuten.

Monic Hendrickx won een Gouden Kalf voor haar rol als Carmen en de serie zelf werd bekroond met een Beeld & Geluid Award. Penoza ontving ook een Televizier-Ring-nominatie. Het vijfde seizoen wordt uitgebracht door Just Entertainment.

Microsoft onthult Xbox One X-commercial

Microsoft heeft een commercial voor hun nieuwe console Xbox One X vrijgegeven. De spelcomputer verschijnt over ongeveer twee weken op de markt.

De boodschap van de reclame is duidelijk: ‘Dit is de meest krachtigste console ooit.’ Onder het motto Feel True Power is afgelopen weekend de officiële commercial van de Xbox One X uitgegeven. Bekijk het filmpje hieronder. In een enkele minuut wordt de kracht van de nieuwe console getoond door middel van beelden uit nieuwe en eerder verschenen games als Forza Motorsport 7, Madden 18, Assassin’s Creed Origins, Minecraft, Cuphead, Middle-Earth Shadow Of War, Halo Wars 2 en Battlegrounds. Daarnaast zijn er beelden van 4K-films te zien.

De Xbox One X is vanaf 7 november beschikbaar. De gelimiteerde editie Xbox One X Scorpio Edition is al uitverkocht.

Pathé-bioscopen in Leeuwarden en Hengelo

De bioscopen Tivoli en Cinema in Leeuwarden en Cinema in Hengelo zijn overgenomen door Pathé. De bioscoopketen bereikte daarover een akkoord met de Verenigde Nederlandse Bioscopen BV en de Verenigde Twentse Bioscopen BV.

Per 1 december 2017 komen Tivoli en Cinema in Leeuwarden en Cinema in Hengelo in handen van Pathé. Voor Pathé, dat momenteel een nieuw multiplex realiseert in Leeuwarden, is de overname van Tivoli en Cinema een belangrijke stap om een leidende positie in Leeuwarden en omgeving te verwerven. Dat laat de bioscoopketen weten in een verklaring.

Voor de directie en de medewerkers van de twee bestaande bioscopen in Leeuwarden betekent dit dat de continuïteit en werkgelegenheid gewaarborgd blijven. Onder de vlag van Pathé kunnen de bioscopen werken aan synergie en versteviging van de marktpositie.

Met de overname van Cinema Hengelo verkrijgt Pathé een positie in Twente, waar potentie voor verdere groei aanwezig is.

Dit artikel is mogelijk gemaakt door onze mediapartner, Entertainment Business.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.