Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Video: wat kun je allemaal met een smart tv?

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2017, 10:22 CategorieGesponsord

Smart tv, wat betekent dat eigenlijk en wat kan je er mee? In dit artikel een video met daarin een overzicht van allerlei handige functies.

Video over smart tv

Smart tv, wat betekent dat eigenlijk en wat kan je er mee? In feite is het een leuke benaming voor het feit dat je televisie met het internet verbonden is en daardoor allerlei toepassingen kan uitvoeren. Afhankelijk van wat je zoal doet, is het perfect mogelijk dat een smart tv sommige randapparaten overbodig maakt. De meest gekende toepassingen zijn videostreaming en muziekstreaming, maar wist je dat je ook internetradio op tv terug vindt? En dat je zelfs heel wat gaming opties hebt?

Je kunt de televisie zelfs omtoveren in een uitgebreide mediabibliotheek met behulp van specifieke apps. De meeste van deze diensten zijn op alle smart tv-platformen aanwezig, zoals Samsungs Smart Hub, LG WebOS, Panasonic My Home Screen of Philips en Sony Android tv. Maar sommige diensten zijn exclusief voor bepaalde platformen. Zoals Google Chromecast bijvoorbeeld, dat je enkel op Android tv aantreft. Tot slot, op heel wat smart tv’s kan je zoekopdrachten zelfs eenvoudig inspreken. Zeker iets om uit te proberen.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van TP Vision.

Meer informatie

Meer tips en adviezen over het aansluiten van apparaten binnen je home cinema-systeem, het gebruik van kabels en de aanschaf van componenten vind je in onze home cinema informatiegids en dan met name de gids voor het kopen en instellen van televisies. Ook kun je verder lezen via onderstaande links.

Google Chromecast Audio en Chromecast built-in: wat is het en hoe werkt het?
HDMI 2.1: dit moet je weten
Zo verbind je een iPhone of iPad met je televisie (draadloos of met kabel)
10 tips voor bekabeling in je home cinema-systeem
HDMI mythes en fabels: kan een HDMI-kabel het beeld op je tv veranderen?

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  19 oktober, 2017 om 17:22

  Niet ieder fabrikant hou van een update wel LG die doet er wat aan de rest geloofd het wel je koop maar een nieuwe als hij oud word. Was ook bij radar op tv.
  Voor mij dus een LG.

 2. H.Zuidema
  20 oktober, 2017 om 19:45

  Klopt LG tv’s krijgen regelmatig updates maar men moet ze dan wel installeren heelveel mensen weten dit niet.
  Doen dus, zie de site van LG

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.