Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Teufel introduceert nieuwe REAL koptelefoonserie

Geschreven door
Geplaatst op10 oktober 2017, 12:33 CategorieAccessoires

Teufel introduceert deze week de nieuwe REAL-reeks van koptelefoons. De serie omvat een model in een klassieke uitvoering met kabel (REAL pure), een variant met bluetooth en touch control (REAL blue) en een nog completere uitvoering met bluetooth, hybride ruisonderdrukking en aanraakbediening (REAL blue NC). De nieuwe koptelefoons zijn voorzien van draaibare oorschelpen en een opvouwbare beugel.

De REAL-serie hoofdtelefoons van Teufel staan volgens het bedrijf in het teken van optimaal geluid en draagcomfort, handige functies voor dagelijks gebruik en een intuïtieve bediening. De grote lineaire HD-drivers met neodymium magneten moeten dan ook piekprestaties met minimale vervorming leveren. Alle modellen bieden een neutrale en gebalanceerde geluidsreproductie, aldus Teufel. Een licht versterkt basgeluid zorgt daarbij voor een dynamische kick bass. Dankzij de geventileerde achterkamers hoeven de drivers niet tegen de tegendruk te werken, omdat de achterkamers open zijn en minder demping veroorzaken. Alle drie modellen zijn licht dankzij het gebruik van hoogwaardig verenstaal in de beugel. De draaibare oorschelpen maken het daarbij mogelijk om de koptelefoon onderweg om de hals te dragen. Dankzij het uitschuifmechanisme van de beugel kunnen alle REAL-modellen in compacte vorm worden opgeborgen.

Teufel REAL blue NC

De REAL blue NC is de eerste koptelefoon van Teufel met hybride actieve ruisonderdrukking. Hiertoe is de oorschelp voorzien van twee microfoons: één aan de buitenkant en één in de gehoorkamer. De elektronica is in staat om de ruis in real time binnen en buiten de gehoorkamer te registreren en voor tegengeluid te zorgen. De REAL blue NC kan zowel in bluetooth- als kabelmodus worden gebruikt. De ruisonderdrukking kan in beide gevallen worden in- of uitgeschakeld. De ingebouwde accu levert voldoende stroom aan voor een speelduur tot 30 uur bij de combinatie van bluetooth en ruisonderdrukking. In de kabelmodus is ruisonderdrukking tot 60 uur mogelijk. Als de accu leeg is, kan de REAL blue NC worden aangesloten via de meegeleverde kabel en in een uur tijd voor circa 85% worden opgeladen. Om storende klikgeluiden van de mechanische toetsen te voorkomen, wordt de REAL blue NC bediend via een aanraakveld op de rechter oorschelp (play/pauze/skip). Deze touch control biedt ook ondersteuning voor het aannemen en beëindigen van telefoongesprekken en spraakbesturing op basis van Android (Google) en iOS (Siri). Alle koptelefoons uit de nieuwe REAL-reeks worden geleverd met een stabiele hardcase opbergtas, een 1,3 lange kabel met ingebouwde microfoon en afstandsbediening op basis van één knop. De REAL blue NC wordt geleverd met een adapter voor het aansluiten van de koptelefoon in het vliegtuig en een micro USB-oplaadkabel.

Teufel REAL blue

Met uitzondering van ruisonderdrukking biedt de REAL blue alle functies en kwaliteiten van zijn grote broer. Met een speelduur van 30 uur is de koptelefoon ook voor lange reizen geschikt. Als de accu leeg raakt, kan de koptelefoon met de meegeleverde kabel worden aangesloten. De REAL blue wordt geleverd met een opbergtas, een micro USB-oplaadkabel, een 1,3 meter lange kabel met ingebouwde microfoon en een afstandsbediening.

Teufel REAL pure

Wie geen boodschap heeft aan bluetooth of ruisonderdrukking maar wel grote waarde hecht aan optimaal mobiel geluid, kan gaan voor de REAL pure. De afstandsbediening met één knop in de 1,3 meter lange aansluitkabel stuurt de muziekreproductie aan (play/pauze/skip), regelt de spraakbediening van mobiele apparaten met Android en iOS en kan dankzij de geïntegreerde microfoon gelijktijdig als speakerphone dienen.

Prijzen en beschikbaarheid

Alle nieuwe koptelefoons van Teufel kunnen per direct bij voorinschrijving worden besteld via de website van Teufel. De REAL pure is verkrijgbaar voor een prijs van 119,99 euro en wordt naar verwachting eind oktober geleverd. Hetzelfde geldt voor de REAL blue, die verkrijgbaar is voor een prijs van 169,99 euro. De REAL blue NC is verkrijgbaar voor een prijs van 229,99 euro en wordt naar verwachting medio december geleverd.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.