Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Riva Wand series vanaf nu verkrijgbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op18 oktober 2017, 19:25 CategorieLuidsprekers

De Riva Wand series is vanaf nu verkrijgbaar in Nederland. De productreeks bestaat uit de Riva Arena, de Riva Festival en een accupakket voor de Riva Arena.

Riva Wand series

Het Amerikaanse Riva maakt producten vanuit muzikaliteit. Vanuit deze drijfveer levert het bedrijf hoogstaande producten die volgens eigen zeggen beter zijn dan alle anderen. De nieuwste multiroomspeakers passen perfect in dit plaatje. Deze luidsprekers, de Arena en de Festival, zijn sinds enkele maanden verkrijgbaar maar vanaf heden ook in Nederland. De producten moeten zich onderscheiden door eenvoud, draagbaarheid en een geweldig geluid. Beide apparaten zijn te configureren en aan te passen via Google Home.

Riva Arena

De Riva Arena is een handzame multiroomluidspreker die optioneel kan worden uitgebreid met een accu. De luidspreker maakt gebruik van Riva’s gepatenteerde Trillium-technologie, wat erop neerkomt dat actieve luidsprekers gecombineerd worden met passieve radiatoren en softwarematig zo worden afgesteld dat de geluidsgolven elkaar versterken. Hierdoor zou een stereobeeld ontstaan wat ver buiten de luidspreker reikt, en waardoor elke positie in de kamer kan genieten van het beste geluid. De luidspreker kan overweg met hoge resolutie audio in 24 bit bij 192 khz en heeft een maximale geluidsdruk van 101 decibel. De weergave loopt van 50 Hz tot 20 KHz zonder vervorming, aldus Riva.

De luidspreker is spatwaterbestendig en heeft een oplaadaansluiting voor een smartphone of tablet. Tot dertig luidsprekers kunnen draadloos met elkaar worden verbonden, ook zonder Wi-Fi-netwerk, via de Away Mode.

Riva hanteert een open architectuur, waardoor de luidspreker gebruik kan maken van Wi-Fi, Bluetooth, DLNA en Airplay, maar hij heeft ook een ingebouwde Chromecast en Spotify Connect. Voor mensen die toch graag een apparaat met draad aansluiten is er ook een 3,5mm aansluiting. Daarnaast heeft de luidspreker ook een usb-A input.

De accu voor de Riva Arena zorgt voor minimaal twintig uur luistergenot en is ook spatwaterbestendig.

Riva Festival

De Riva Festival heeft veel dezelfde functies als de Arena, alleen is hij een stuk groter. De behuizing van deze luidspreker is van hout en de luidspreker kan een maximale geluidsdruk van 106 decibel produceren. De weergave loopt van 38 Hz tot 25 KHz. De Festival heeft naast een 3,5mm aansluiting en een usb-A input ook een optische aansluiting.

Prijzen

De Riva Arena is verkrijgbaar voor 269 euro, de accu voor de Arena kost 109 euro en de Riva Festival gaat voor 549 euro over de toonbank.

Alle drie de producten zijn verkrijgbaar in wit en zwart.

  • Delen:

Reacties

  1. Audiofreak1
    19 oktober, 2017 om 20:15

    Ik ben bang dat een onbekend merk met zulke prijzen het zwaar gaat krijgen in de markt die gedomineerd word door Sonos en consorten. Ze zullen zich moeten bewijzen op alle vlakken en dat wordt moeilijk!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.