Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

PlayStation 4 al 67,4 miljoen keer verkocht

Geschreven door
Geplaatst op31 oktober 2017, 11:45 CategorieGaming

De PlayStation 4 blijft het ontzettend goed doen bij de consument. Vier jaar na lancering worden er elke maand nog meer dan een miljoen exemplaren van verkocht, waarmee Sony nog altijd de best verkopende gaming console ooit in handen heeft. Afgelopen kwartaal werden er nog 4,2 miljoen verkocht, waarmee het totaal uitkomt op 67,4 miljoen exemplaren.

Verkopen PlayStation 4

De console van Sony doet het in vergelijking met zijn voorganger erg goed. De PlayStation 3 was toen het toestel vier jaar op de markt verkrijgbaar was, zo’n 33,71 miljoen keer verkocht. Daar staat dan wel tegenover dat de PlayStation 2 van Sony na vier jaar 81,39 miljoen keer verkocht was.

Ondanks dat de PlayStation 4 dus niet de best verkopende console in de geschiedenis van Sony is, weet het apparaat het wel stukken beter te doen dan vergelijkbare apparaten. De Xbox One is de grootste concurrent en staat momenteel op 30,97 miljoen verkochte exemplaren. Verder is de Nintendo Switch 6,25 miljoen maal over de toonbank gegaan.

Al met al zien we dat de PlayStation-producten het in zijn geheel erg goed doen: met 157,68 miljoen verkochte exemplaren voor alle modellen is dat een behoorlijk indrukwekkende prestatie.

Verschillende modellen

Een van de voornaamste redenen waarom de PlayStations het zo goed doen, ligt vermoedelijk in het feit dat Sony – net als concurrent Microsoft – met vernieuwingen blijft komen. Korte tijd geleden lanceerde het bedrijf de PlayStation 4 Pro en Slim, twee nieuwe varianten van het apparaat.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.