Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Philips begint met uitrol van Android 7.0 Nougat voor Android TV-modellen

Geschreven door
Geplaatst op5 oktober 2017, 13:09 CategorieSmart tv's

Philips heeft laten weten dat het bedrijf met de uitrol van Android 7.0 Nougat is begonnen voor haar Android TV-televisiemodellen. De tv’s die uit 2016 en 2017 komen kunnen de update binnen nu en enkele weken – misschien maanden – verwachten.

Android 7.0 voor tv’s van Philips uit 2016 en 2017

Philips heeft laten weten dat het haar Android TV-modellen uit 2016 en 2017 gaat voorzien van Android 7.0 Nougat en dat het uitrollen van die update zojuist is begonnen. Binnen nu en enkele weken, maar het kan ook wat langer duren, krijgen al die televisies dus toegang tot nieuwe Android-functies. Eerst zijn de 2016-modellen aan de beurt, daarna komen de 2017-televisies pas. Deze nieuwe Android-versie biedt onder meer ondersteuning aan voor hlg (hybrid log gamma), een hdr-formaat voor live uitzendingen en streaming.

Ook is er ondersteuning voor Chromecast 4K. Dat betekent dat wanneer je vanaf een apparaat cast, via een app als YouTube of Netflix, het beeld in 4K verzonden kan worden, als die content beschikbaar is. Daarnaast brengt de update hdr- en Dolby Digital Plus-ondersteuning voor Amazon Video-app. Android 7.0 Nougat brengt verder picture-in-picture en app recording. De 2015-modellen krijgen de update niet, omdat die een andere technische basis hebben. Over de update naar Android 8.0 heeft Philips nog niets bekendgemaakt.

Philips-modellen die Android 7.0 krijgen

2016 Philips Android TV (ends on 01 – i.e. 6501)
2017 Philips Android TV (ends on 02 –i.e. 7202) • Delen:

Reacties

 1. frans
  06 oktober, 2017 om 10:47

  Ik had een media speler ook met android nou ik vind het niks dat op een tv. Ik vind die hele toevoeging op een tv al niks ik moet een nieuwe kopen heb nu samsung met ook zoiets er op zit ook mijn horizonbox en als ik straks een nieuwe koop word een oled van LG zit er weer os van lg op maar goed ik zie wel voor een monitor zonder al die extra s kan het ook goed koper ik zit al helemaal niet op reclames te wachten door alles heen domste uitvinding ooit op tv en internet

  • 11
   06 oktober, 2017 om 12:02

   Ok Frans…Dank voor je bijdrage!

 2. Piet59
  06 oktober, 2017 om 18:19

  Internet op de tv is een heel mooie toevoeging… in het begin. Ik heb zelf een Philips 37PFL9606 met een eerste generatie processor er in. Het is nog een smarttv de voorloper van AndroidTV. Alles is erg traag of werkt niet meer. Ik maak nu dus gebruik van Chromecast en dat bevalt uitstekend. Mijn bezwaar van internet op tv is dat het zo ontzettend snel verouderd, terwijl een tv toch gauw 10 a 15 jaar meegaat. waar zit het daar nou in, te weinig werkgeheugen? Als je ziet wat je voor usb stick betaald, dan is dat een schijntje vergeleken met een paar jaar geleden. Je krijgt nu veel meer geheugen voor dezelfde prijs. Ik weet niet hoe krachtig de processoren tegenwoordig zijn, maar kun je het vergelijken met een goede smartphone qua snelheid en soepelheid dat alles loopt?

 3. Dinand
  07 oktober, 2017 om 9:18

  Krijgt de YouTube 4K dan ook de HDR ondersteuning?
  En HLG zou ook voor YouTube een welkome aanvulling zijn

 4. Jan
  18 februari, 2018 om 22:26

  Iemand de de update ook daadwerkelijk heeft gehad ondertussen?

 5. dinand
  19 februari, 2018 om 12:52

  De update op mijn 2016 model de 65PUS7601 al eind afgelopen jaar erop gezet.
  Bevalt verder prima, echter helaas heeft Amazon de HDR ondersteuning voor hun Prime Video vanuit hun kant weer op non actief gezet. Hopelijk wordt dit gauw weer vrijgegeven.
  En terug komend op mijn vorige vraag voor HDR bij YouTube, helaas niet aanwezig, schijnt op de gebruikte MediaTec 5993 niet ondersteunt te kunnen worden? Schijnt pas bij de 2018 modellen te werken waarbij ze de MT 5596 gebruiken? 2017 modellen met het TPM171E platform krijgen misschien wel een YT HDR update?

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.