Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Originele Xbox-spellen vanaf morgen te spelen op Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op23 oktober 2017, 16:07 CategorieGaming

Microsoft heeft laten weten dat eigenaars van een Xbox One vanaf 24 oktober aan de slag kunnen met een lading Xbox-spellen. De Xbox is de eerste gameconsole van Microsoft, waarmee het bedrijf het opnam tegen Sony (PlayStation 2) en Nintendo (GameCube).

Originele Xbox-spellen spelen op Xbox One

Microsoft heeft bekendgemaakt dat de Xbox One vanaf morgen, 24 oktober, ook originele Xbox-spellen zal kunnen afspelen. Dat gebeurt via het backward compatibility-programma. Tijdens de afgelopen E3-gamebeurs maakte de softwaregigant al bekend dat er Xbox-spellen zouden aankomen, met allerlei verbeteringen. Maar tot nu was niet bekend wanneer we ze daadwerkelijk zouden kunnen spelen, vanaf morgen dus. Ook heeft Microsoft een lijst met games vrijgegeven waar je vanaf morgen mee aan de slag kunt.

 • Star Wars: Knights of the Old Republic
 • Ninja Gaiden Black
 • Crimson Skies: High Road to Revenge
 • Fuzion Frenzy
 • Prince of Persia: The Sands of Time
 • Psychonauts
 • Dead to Rights
 • Black
 • Grabbed by the Ghoulies
 • Sid Meier’s Pirates!
 • Red Faction II
 • BloodRayne 2
 • The King of Fighters Neowave

Je kunt deze games spelen door de oude gamedisc in de Xbox One te plaatsen. Mocht je de games digitaal willen hebben, dan kun je die aanschaffen voor prijzen van ongeveer tien tot vijftien euro. Wil je meer lezen over backward compatibility, lees dan dit uitgebreide achtergrondartikel over de mogelijkheden. Dit artikel gaat over Xbox 360-spellen, maar de methoden gaan ook op voor Xbox.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.