Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nintendo verwacht 17 miljoen Switch-consoles te verkopen voor april 2018

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2017, 11:04 CategorieGaming

Nintendo heeft laten weten dat het bedrijf verwacht zo’n zeventien miljoen Switch-consoles te hebben verkocht voor april 2018. Op dit moment is de populaire spelcomputer al meer dan 7,5 miljoen keer over de toonbank gegaan.

Nintendo Switch 7,63 miljoen keer verkocht

Nintendo verwacht dat de consument geen genoeg kan krijgen van de Switch en verhoogt daarom zijn verwachting. Het bedrijf verwacht tussen nu en het einde van het financiële jaar (april 2018) zo’n zeventien miljoen stuks te hebben verkocht. Ter vergelijking: de Wii U ging in zijn periode nog geen veertien miljoen keer over de toonbank. Zijn opvolger zou dus mogelijk in één jaar tijd vaker verkocht kunnen worden dan de Wii U deed in vijf jaar tijd. In totaal heeft Nintendo nu al 7,63 exemplaren verkocht van de populaire spelcomputer.

Hoewel de Nintendo Switch dus al goed verkoopt (de release was afgelopen maart), betekent die verwachting dat Nintendo verwacht dat de verkoop in hogere mate toeneemt. Een titel als Super Mario Odyssey, te koop sinds afgelopen vrijdag, kan daarvoor zorgen. Wellicht zorgt de aanhoudende populariteit van de console, en de release van Odyssey, wederom voor beschikbaarheidsproblemen, omdat het niet duidelijk is of Nintendo de vraag aankan. Hopelijk krijgen we daar later deze week nog meer informatie over van directeur Kimishima.

Lees ook onze recensie van de Nintendo Switch.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.