Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De Nexus Player wordt niet voorzien van Android 8.1 Oreo

Geschreven door
Geplaatst op26 oktober 2017, 9:16 CategorieMediaspelers

Google heeft bekendgemaakt dat de Nexus Player, een mediaspeler van alweer een paar jaar oud, niet wordt voorzien van Android 8.1. De release van Android 8.0 Oreo liet al op zich wachten, maar Android 8.1 zal de mediaspeler dus helemaal overslaan.

Nexus Player krijgt Android 8.1 Oreo niet

Woensdagavond kondigde Google aan dat Android 8.1 vanaf nu door ontwikkelaars getest kan worden op allerlei Android-apparaten van Google. Deze software-update brengt een aantal handige functies met zich mee, zoals minder ram-gebruik voor goedkopere apparaten, slimmere notificaties en nog veel meer. Je kunt deze software nu testen op Nexus 5X, Nexus 6P, Pixel C, Pixel, Pixel XL, Pixel 2 of Pixel 2 XL. De afwezige in de lijst is de Nexus Player en dat is niet zonder reden: de mediaspeler zal de update niet ontvangen.

Eerder was het al zo dat de Nexus Player de Android 8.0 Oreo-update al later kreeg dan andere Google-apparaten. Nu is de kogel dus door de kerk en weten we dat Android 8.1 het apparaat dus helemaal zal overslaan. De reden is simpel: Google garandeert twee jaar updates na release. In het geval van de Player betekent dat dat alles na oktober 2016 al een extraatje was. Ondertussen heeft de zoekmachinegigant zelf nog niet de moeite genomen een nieuwe mediaspeler uit te brengen, maar gelukkig zijn er tegenwoordig genoeg opties.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.