Netflix onthult laatste trailer voor tweede seizoen Stranger Things

13 oktober 2017 1 Minuut 2 Reacties
StrangerThingsGhostbusters

Vlak voor Halloween verschijnen er nieuwe afleveringen van de door Stephen King en Steven Spielberg geïnspireerde horrorserie op Netflix.

Op 27 oktober (vlak voor Halloween) debuteert het tweede seizoen van Stranger Things op Netflix. De VOD-dienst gaf vandaag de allerlaatste trailer voor de nieuwe reeks vrij.

Stranger Things op Netflix

Het tweede seizoen pakt de draad twee jaar na de gebeurtenissen uit de laatste aflevering weer op. Will Byers (Noah Schnapp) keerde toen terug uit een andere dimensie die bekend staat als The Upside Down, maar in het plaatsje Hawkins zijn nog altijd duistere krachten aan het werk. En daarom moet Will met behulp van zijn vrienden Mike (Finn Wolfhard, onlangs nog te zien in Stephen Kings It), Dustin (Gaten Matarazzo) en Lucas (Caleb McLoughlin) opnieuw in actie komen. Ook Millie Bobby Brown keert terug als de mysterieuze Eleven, nog steeds met een bloedneus, maar inmiddels ook met een flinke bos haar. Daarnaast keert Winona Ryder (Beetlejuice) terug als de moeder van Will en is Jim Harbour (onlangs gecast als de nieuwe Hellboy) weer van de partij als politiechef Jim Hopper. De cast van Stranger Things werd verder nog uitgebreid met onder andere Paul Reiser (Mad About You) en Sean Astin (The Goonies, The Lord of the Rings).

Stranger Things werd bedacht door de broers Matt en Ross Duffer. Ze lieten zich voor het eerste seizoen inspireren door het werk van onder anderen regisseur Steven Spielberg en auteur Stephen King. Voor het tweede seizoen haalden ze onder meer James Cameron aan als een van hun inspiratiebronnen, omdat hij met Terminator 2: Judgment Day en Aliens twee van de best ontvangen sequels uit de filmgeschiedenis maakte. Ook beloofden ze dat de tweede reeks een stuk enger gaat worden dan het eerste seizoen.

Reacties (2)