Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Netflix heeft er in het afgelopen kwartaal 5 miljoen abonnees bijgekregen

Geschreven door
Geplaatst op17 oktober 2017, 10:49 CategorieStreamingdiensten

Netflix heeft de nieuwste kwartaalcijfers vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat het bedrijf er ruim vijf miljoen abonnees heeft bijgekregen. Het cijfer van de internationale abonnees bleef hangen op 4,45 miljoen. In de VS kwamen er 850 duizend stuks bij.

5,3 miljoen abonnees erbij voor Netflix

Netflix heeft laten weten (.pdf) dat het bedrijf 2,99 miljard in omzet heeft behaald en 5,3 miljoen abonnees heeft verworven in het afgelopen (derde) kwartaal. In de VS zijn er 850 duizend stuks bijgekomen, terwijl de teller voor de rest van de wereld bleef hangen op 4,45 miljoen abonnees. Onlangs heeft de videostreamingdienst de prijzen voor haar abonnementen verhoogd, zowel in de VS als in landen als Nederland. Het is niet bekend voor wat voor stijging die nieuwe prijzen hebben gezorgd in de omzet van het bedrijf.

Maar dat is niet de enige uitdaging waar Netflix voor staat. De dienst heeft bijvoorbeeld veel content van Disney (Marvel en Star Wars) aan boord. Content die straks zal verdwijnen, wanneer Disney haar eigen videostreamingdienst lanceert. CEO Reed Hastings heeft er geen geheim van gemaakt in de toekomst minder op third-party content te willen leunen en heeft in het verleden flink gegokt op originele content. Een gok die tot nu toe vaker goed uitpakt dan niet en in de toekomst zal dit niet anders gaan, als we de cijfers mogen geloven.

Hastings is er namelijk nog steeds van overtuigd dat het bedrijf moet blijven investeren in nieuwe, originele content. In het kwartaalverslag staat namelijk ook dat het bedrijf nog eens één miljard dollar wil investeren in 2018 voor de productie van die content. In totaal gaat Netflix dus acht miljard dollar investeren. Dat is twee miljard meer dan dit jaar. Maar dat is ook wel hard nodig, aangezien het bedrijf steeds meer concurrentie krijgt van Apple en Amazon, maar natuurlijk ook van Hulu, Google en niet te vergeten Facebook.

 • Delen:

Reacties

 1. WvB22
  17 oktober, 2017 om 14:22

  Op zich allemaal prachtig natuurlijk en de Netflix original content is meestal prima maar toch wil je ook kwaliteit werk zien van andere studio’s. Dit is waar elke consument voor vreest: 5 verschillende abo’s om van elke abonnement maar een beperkt aantal dingen te kijken. Als Disney al zijn Marvel en StarWars content terug trekt dan mis je al heel wat. Als andere studio’s ook hetzelfde doen (ABC, CBS, NBC, Fox en HBO) dan blijft een bitter weinig over behalve Netflix eigen content. En dat is nu net niet waar ik Netflix voor genomen heb. Wat fat betreft is de Movies Anywhere met brede steun van bijna alle marktpartijen een verademing.

 2. Frans
  18 oktober, 2017 om 0:46

  Word een beetje de discussies over wat wel en niet kan kijken bij al die bedrijven.
  Maak is een platform om te kijken en niet honderd abonnees nemen en je geel en groen betalen. En hou is op over dat gezeik van rechten op iets. Waarom lopen we hier altijd achter met het uitbrengen van iets van films soms kun je het wel kopen in Engeland maar dan is er weer geen ondertitels in ned. Europa is toch een of ben ik nu gek. Moedeloos word je ervan regio 2 maar niks is het zelfde het is en blijft een macht spelletje van al die belang hebben in dít wereldje het gaat om geld. Ik wacht op de crash die gaat komen dus alle rijken jullie zijn gewaarschuwd de in een storting komt er aan. Heb met jullie ook geen medelijden wees maar gelukkig met al jullie vergaarde poen in de hele film en muziek wereld.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.