Netflix heeft er in het afgelopen kwartaal 5 miljoen abonnees bijgekregen

17 oktober 2017 1 Minuut 2 Reacties
Netflix

Netflix heeft de nieuwste kwartaalcijfers vrijgegeven. Uit die cijfers blijkt dat het bedrijf er ruim vijf miljoen abonnees heeft bijgekregen. Het cijfer van de internationale abonnees bleef hangen op 4,45 miljoen. In de VS kwamen er 850 duizend stuks bij.

5,3 miljoen abonnees erbij voor Netflix

Netflix heeft laten weten (.pdf) dat het bedrijf 2,99 miljard in omzet heeft behaald en 5,3 miljoen abonnees heeft verworven in het afgelopen (derde) kwartaal. In de VS zijn er 850 duizend stuks bijgekomen, terwijl de teller voor de rest van de wereld bleef hangen op 4,45 miljoen abonnees. Onlangs heeft de videostreamingdienst de prijzen voor haar abonnementen verhoogd, zowel in de VS als in landen als Nederland. Het is niet bekend voor wat voor stijging die nieuwe prijzen hebben gezorgd in de omzet van het bedrijf.

Maar dat is niet de enige uitdaging waar Netflix voor staat. De dienst heeft bijvoorbeeld veel content van Disney (Marvel en Star Wars) aan boord. Content die straks zal verdwijnen, wanneer Disney haar eigen videostreamingdienst lanceert. CEO Reed Hastings heeft er geen geheim van gemaakt in de toekomst minder op third-party content te willen leunen en heeft in het verleden flink gegokt op originele content. Een gok die tot nu toe vaker goed uitpakt dan niet en in de toekomst zal dit niet anders gaan, als we de cijfers mogen geloven.

Hastings is er namelijk nog steeds van overtuigd dat het bedrijf moet blijven investeren in nieuwe, originele content. In het kwartaalverslag staat namelijk ook dat het bedrijf nog eens één miljard dollar wil investeren in 2018 voor de productie van die content. In totaal gaat Netflix dus acht miljard dollar investeren. Dat is twee miljard meer dan dit jaar. Maar dat is ook wel hard nodig, aangezien het bedrijf steeds meer concurrentie krijgt van Apple en Amazon, maar natuurlijk ook van Hulu, Google en niet te vergeten Facebook.

Reacties (2)