Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Movies Anywhere voegt al je digitale films samen op één plek

Geschreven door
Geplaatst op12 oktober 2017, 11:57 CategorieStreamingdiensten

Wie kent UltraViolet nog? Een dienst waarmee je gekochte films, op schijf en digitaal, samen kunt voegen op één plek. Het is nooit echt iets geworden en daarom wordt nu Movies Anywhere geïntroduceerd. Dit een soort ‘kluis’ voor al je films, in digitale vorm. Bijna alle grote spelers doen mee, waaronder Disney, Fox, Sony Pictures, Universal, Warner Bros, Amazon Video, Google Play, iTunes en Vudu.

De Movies Anywhere dienst laat je al je digitaal aangekochte films (en een digitale versie van films op schijf) op één plek onderbrengen. Vanaf volgend jaar moet het Movies Anywhere-logo op Blu-ray discs en dvd’s verschijnen en kun je dus een digitale kopie van de gekochte film opslaan.

Het is één app die werkt met diverse retailers en platformen. Dit betekent dat je films kunt blijven kopen bij je favoriete retailer of je favoriete dienst, of simpelweg kunt zoeken naar de meest gunstige prijs. Alle gekochte films worden immers samengevoegd binnen de Movie Anywhere-app. Bij de lancering heeft de dienst een bibliotheek van 7.300 films, waaronder klassiekers en nieuwe titels.

Daarbij is Movies Anywhere overal te gebruiken, waaronder op Amazon Fire-apparaten, Apple’s mobiele apparaten, Android-smartphones, Android TV, de Google Chromecast en in populaire browsers. Aan één hoofdaccount kunnen vijf subaccounts gekoppeld worden waardoor ook het hele gezin toegang heeft tot de filmcollectie. Een account is gratis aan te maken.

En nu komt het minpuntje voor de Nederlandse lezer; de dienst is vooralsnog alleen in de VS beschikbaar. Er zijn plannen om de dienst wereldwijd uit te rollen maar wanneer dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Ook is het niet duidelijk in welke kwaliteit je films kunt opslaan, en of er dus ondersteuning is voor onder meer HDR en Dolby Atmos.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  12 oktober, 2017 om 17:42

  Je heb hier altijd dat geheim van BREIN en DFW. Ga maar is een andere houding aannemen anders kopen ze niks meer van Nederlandse films. Weg met al dat geheim over rechten bied het aan gewoon voor een redelijke prijs anders hou die zooi maar.

 2. Frans
  12 oktober, 2017 om 17:43

  Ik bedoel met geheim gewoon gezeik om niks

 3. WvB22
  15 oktober, 2017 om 11:30

  Met een beetje zoeken kan je echt voor redelijke prijzen gewoon een filmpje kijken. Zeker iTunes is een hele goedkope aanbieder voor 4K content geworden. Betaal je voor films op een UHD disc al snel 27-35 euro, bij iTunes zie ik regelmatig 4K titels voorbij komen van rond de 5 euro. Dat zijn hele nette prijzen. En dan heb ik het echt over films die net uit of echte klassiekers zijn. Stop met Brein overal de schuld van te geven. In het verleden geef ik toe dat de prijzen te hoog waren en dat je niet op eenvoudige wijze legaal aan je content kon komen en die weer digitaal af te spelen. Met de komst van Netflix, goede winkels als Google Playstore, iTunes, Amazon enz. kan je nu niet meer beweren dat het lastig is om aan content te komen voor hele redelijke prijzen. Als je nu nog zeurt over Brein dan wil je gewoon voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Prima maar niet zeuren als je wel een keer een pak slaag krijgt van de waakhond.

 4. WvB22
  18 oktober, 2017 om 13:24

  Even getest deze service maar werkt ook deels in Nederland. Alleen geen ondersteuning voor Nederlandse ondertiteling aangezien alle content uit de VS komt. Je kan echter vrij eenvoudig accounts koppelen aan Movies Anywhere. Het makkelijkste gaat via Google Play en Vudu/Amazon. iTunes lukt niet. Die doet een check of je wel met een usa account koppelt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.