Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft trekt stekker uit Microsoft Groove, werkt nu samen met Spotify

Geschreven door
Geplaatst op3 oktober 2017, 9:28 CategorieStreamingdiensten

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het bedrijf de stekker uit muziekstreamingdienst Microsoft Groove trekt en nauwer samenwerkt met Spotify. Je kunt het abonnement dat je hebt op Groove nog tot en met 31 december 2017 gebruiken, daarna niet meer.

Microsoft Groove vertrekt en maakt ruimte voor Spotify

Ongeveer twee jaar geleden doopte Microsoft Xbox Music om tot Microsoft Groove, in de hoop dat de muziekstreamingdienst meer populariteit zou genieten. Dat is in die 24 maanden helaas niet gelukt, en daarom heeft Microsoft besloten de stekker uit Groove te trekken. De softwaregigant stopt binnenkort ook met de verkoop van de Music Pass, waarmee je muziek kunt streamen, omdat de abonnementen allemaal op 31 december worden stopgezet. Je krijgt dan wel je geld terug — een bedrag dat zal wisselen per gebruiker.

Na 31 december kan de app niet meer worden gebruikt voor het streamen van muziek. Daarom werkt Microsoft nu nauw samen met Spotify. Gebruikers kunnen hun afspeellijsten straks gemakkelijker overzetten van dienst naar dienst, bijvoorbeeld. Dat Microsoft Spotify heeft uitgekozen als nieuwe muziekstreamingdienst is niet vreemd, aangezien beide bedrijven al samenwerken aan de app voor Windows 10 en de aparte app voor Xbox One. Muziek die je streamt via OneDrive (je eigen collectie) zal nog wel toegankelijk blijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.