Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

‘Microsoft draait Kinect definitief de nek om’

Geschreven door
Geplaatst op25 oktober 2017, 22:08 CategorieGaming

Microsoft draait de bewegingssensor Kinect, behorend bij de Xbox, definitief de nek om, meldt fastcodesign.

De Kinect wordt niet meer gemaakt. De bewegingssensor, met dieptecamera en spraakherkenningsmicrofoon, werd ooit gemaakt voor de Xbox 360. Microsoft heeft er sinds het debuut van het apparaat in 2010 35 miljoen van verkocht. Maar er komen geen nieuwe meer bij. De bestaande voorraad wordt nog verkocht en dat was het dan. Kinect exit.

Ondersteuning

Voor klanten met een Kinect in huis wordt het apparaat nog wel ondersteund. Maar hoe het verder gaat met ontwikkelen voor het apparaat is onzeker.

Microsoft deelde dit nieuws in een interview met fastcodesign. Alex Kipman, de bedenker van Kinect, en Matthew Lapsen van de Xbox-afdeling van Microsoft brachten het naar buiten.

 Concurrentie

Microsoft had al een tijdje niet veel aandacht meer voor de Kinect. Het Xbox-team is zich weer meer gaan richten op traditioneel gamen, om hiermee de Playstation PS4 te beconcurreren.

Toch blijft er nog iets van de technologie bestaan, en wel in de Hololens die Microsoft ook maakt. In deze augmented realitybril, waarin beelden van de echte wereld worden gemixt met projecties, is de sensor van Kinect ingebakken. Het team dat ooit voor Microsoft de Kinect ontwikkelde, is nu bezig met onderdelen ervan. Sommigen werken nu aan Cortana, de spraakassistent van Microsoft, of het Windows Hello biometrische gezichtsherkenningssysteem.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.