Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Marantz lanceert SR8012 11.2-kanaals av-receiver

Geschreven door
Geplaatst op13 oktober 2017, 11:18 CategorieReceivers

Marantz heeft vandaag de SR8012 aangekondigd, de meest geavanceerde av-receiver van het bedrijf voor dit jaar. Het nieuwe model beschikt over 11 versterkte kanalen en kan daardoor een volledige 7.1.4-kanaals Dolby Atmos-opstelling aansturen. Natuurlijk is ook ondersteuning voor Heos multiroom aanwezig. De receiver biedt daarnaast verbeterde audioprestaties door de met koper beklede chassisconstructie en de ringkerntransformator.

Marantz SR8012

De SR8012 heeft een 11.2-kanaals ontwerp en gebruikt identieke symmetrische versterkermodules om 205 W aan alle 11 kanalen te leveren. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van een extra grote voeding die de SR8012 voorziet van voldoende reserves. Deze bestaat uit een op maat gemaakte ringkerntransformator en hoofdcondensatoren met een hoge stroomsterkte. De SR8012 maakt gebruik van het koperen chassisontwerp van de referentieserie hi-fi-modellen van het bedrijf met een extra stevige constructie voor stabiliteit en stevigheid. Daarmee worden trillingen uit de buurt van de audio-onderdelen gehouden. De receiver kan worden gecombineerd met een compleet 7.1.4-kanaals 3D-geluidssysteem zonder extra versterking en is daarmee compatibel met Dolby Atmos-, DTS:X- en Auro-3D-geluidssporen. Voor de digitale signaalverwerking zijn vier SHARC DSP’s aanwezig.

Netwerkmuziekstreaming is geïntegreerd met HEOS draadloze multiroom en biedt daarmee een compleet geluidssysteem voor thuis in combinatie met HEOS-luidsprekers. Met behulp van de HEOS-app kun je muziek ontdekken, zoeken en afspelen uit je eigen muziekbibliotheek, online muziek-streamingsdiensten en internetradio. Daarnaast kan de SR8012 muziek afspelen via Bluetooth en Airplay op mobiele apparaten, USB-opslag en analoge en digitale bronnen.

De SR8012 beschikt over acht HDMI-ingangen en drie uitgangen, die allemaal voldoen aan de meest recente HDMI- en HDCP-normen, met 4K Ultra HD 60Hz video, 4:4:4 Pure Color sub-sampling, High Dynamic Range (HDR), 21:9-video, 3D, en ondersteuning voor BT.2020 en Dolby Vision pass-through. Bovendien wordt HLG (Hybrid Log Gamma) pass-through ondersteund voor toekomstige HDR-broadcastinhoud en eARC (Enhanced Audio Return Channel) zal worden ondersteund via een firmware-update. Qua audio is er mogelijkheid ALAC, FLAC en WAV lossless bestanden tot 24 bit/192 kHz, alsmede DSD 2.8 MHz en 5.6 Mhz tracks via de USB-poort in het voorpaneel en via netwerkbronnen te decoderen.

Met Audyssey MultEQ XT32, LFC, Sub EQ HT Dynamic Volume en DynamicEQ zijn de instellingen en ruimteoptimalisatie te bedienen. Bovendien is de SR8012 compatibel met de Audyssey MultEQ Editor App waarmee je het geluid kunt bekijken en kunt aanpassen om specifieke problemen in de ruimte op te lossen of het geluid af te stemmen op je persoonlijke voorkeuren. De SR8012 is gecertificeerd door de Imaging Science Foundation en bevat een breed scala aan videokalibratiemogelijkheden (voor gebruik door een ISF-technicus) en ISF Day/Night  -videomodi. Bovendien is hij geschikt voor integratie met domoticasystemen van derden, met 12 V-triggers, RS232-regeling en Creston Connected-compatibiliteit.

Lees ook onze Marantz SR8012 review.

Prijs en beschikbaarheid

De Marantz SR8012 is medio december 2017 verkrijgbaar voor een adviesverkoopprijs van 2.999 euro, in de kleuren zwart of zilver-goud.


€ 2.199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 2.199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 2.199,00

Binnen 3 werkdagen

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


 

  • Delen:

Reacties

  1. Frans
    13 oktober, 2017 om 23:34

    Ik heb de sr6012 van marantz ook perfect met alles er op.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.