Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG verwacht in 2019 de eerste 8K oled tv uit te brengen

Geschreven door
Geplaatst op30 oktober 2017, 12:51 CategorieOled tv's

LG Display heeft deze week tijdens een bespreking van de kwartaalcijfers laten weten de toekomst voor oled rooskleurig in te zien. De Koreaanse fabrikant ziet onder meer de productie van oled tv’s volgend jaar met zo’n 60 procent toenemen en verwacht met name meer wallpaper oled tv’s te verkopen. Daarbij moet in 2019 de eerste oled tv met de hoge 8K-resolutie op de markt verschijnen.

LG Display heeft de markt voor oled tv’s nagenoeg compleet in handen. Het bedrijf, een onderdeel van LG Electronics, is verantwoordelijk voor bijna elk oled-paneel dat je vandaag de dag in een oled tv terugvindt. Volgend jaar zal dat volgens het bedrijf niet anders zijn. LG Display verwacht 50 tot 60 procent meer oled-panelen dan dit jaar te produceren. Dat kan goed nieuws zijn voor de prijsbewuste consument want mogelijk houdt dit in dat de prijzen omlaag gaan.

65 procent van de panelen die geproduceerd worden zijn van het 55-inch formaat. 65-inch is goed voor 35 procent van de verkopen en het marktaandeel van 77-inch panelen is verwaarloosbaar. Eerder dit jaar begon LG met de verkoop van de eerste ‘wallpaper’ oled tv, een tv die zo dun is dat hij als behang aan de muur hangt. Het bedrijf verwacht in 2018 veel meer van dit soort tv’s te verkopen, net als tv’s die voorzien zijn van een ‘crystal sound’ scherm. Dit scherm produceert door middel van bewegingen geluid. Sony’s A1-serie is hier het meest recente voorbeeld van. LG verwacht dat deze twee technieken volgend jaar goed zijn voor 30 procent van de verkochte oled tv’s.

Ook naar de lange termijn wordt gekeken. LG Display ziet in de toekomst nieuwe technische mogelijkheden om oled-panelen met de hoge 8K-resolutie op de markt te brengen. In 2019 zouden we mogelijk de eerste extreem grote (80-inch of groter) oled tv’s met een 8K-resolutie kunnen tegenkomen.

 • Delen:

Reacties

 1. Michiel
  31 oktober, 2017 om 14:23

  8K wow!
  Dan zou het wel fijn zijn als de ‘oude’ LG Oled 4k televisies wat in prijs zouden zakken 😉

 2. Chico
  02 november, 2017 om 20:51

  Dat crystal sound scherm is toch wel heel knap bedacht.

 3. FK
  05 november, 2017 om 19:41

  Dat wordt weer het bekende kip ei verhaal.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.