LG 2017 oled tv’s ondersteunen nu lossless Dolby TrueHD

20 oktober 2017 1 Minuut 2 Reacties
LG-OLED65E7V-review

LG is druk met firmware-updates voor zijn premium tv-series. Eerder deze week meldden we al dat de Koreaanse fabrikant de nieuwe Technicolor beeldmodus via een update introduceert en vandaag komt er ondersteuning voor lossless Dolby TrueHD bij. Simpel gezegd betekent dit dat je van een nog betere audiokwaliteit kunt genieten.

Middels de nieuwste firmware-update brengt LG lossless Dolby TrueHD naar zijn 2017 oled tv’s. Dit ongecomprimeerde formaat wordt gebruikt om Dolby 5.1-kanaals, 7.1-kanaals of Atmos audio door te sturen. De tv’s hadden al ondersteuning voor Dolby Atmos maar in een lossy vorm (mindere kwaliteit) middels de Dolby Digital Plus container. Door het gebruik van TrueHD moet de audiokwaliteit drastisch verbeteren.

Daarbij brengt de update ondersteuning voor ‘Codec MAT’, wat staat voor Metadata-enhanced Audio Transmission. Hiermee is Dolby TrueHD bitstreaming op 2017 oled tv’s mogelijk wanneer je games via een gameconsole speelt. De console moet de audio dan ook in dit formaat doorsturen.

Firmware-versie 04.70.06 wordt deze maand uitgerold naar gebruikers in Europa en de VS. Het kan even duren voordat de update jouw tv bereikt.

Lees ook onze review van de LG E7V-serie oled tv.

Reacties (2)