Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

LG 2017 oled tv’s krijgen Technicolor beeldmodus

Geschreven door
Geplaatst op16 oktober 2017, 15:24 CategorieOled tv's

LG heeft deze week een nieuwe firmware-update voor zijn 2017 oled tv’s beschikbaar gesteld. De update brengt de eerder beloofde Technicolor beeldmodus naar de modellen. Deze beeldmodus is afgesteld door de experts van Technicolor.

Op de meeste premium televisies vind je vandaag de dag een gekalibreerde beeldmodus terug, meestal van ISF of THX. Een nieuwe toevoeging aan dit lijstje is Technicolor. Het bedrijf is een samenwerking aangegaan met LG om vanuit de doos de beste beeldkwaliteit te garanderen. Technicolor laat het volgende weten;

OLED technology’s true blacks, color saturation and depth ensured that all of us were looking at the same colors, even when we were not physically together. On top of that, we’re excited that LG OLED TVs are readily available on the market for consumers wishing to experience LG OLED TV picture quality, and this gives us confidence that the images we were working on will be accurately represented for audiences at home.

De nieuwe beeldmodus is geschikt voor zowel SDR- als HDR-content, met een door het bedrijf afgestelde kleurweergave. De nieuwe firmware (versie 04.70.06) is beschikbaar voor de B7V-serie, C7V-serie, E7V-serie en de W7V-serie. Daarnaast brengt LG de nieuwe beeldmodus naar diverse lcd tv’s, waaronder de UJ9-serie, de UJ8-serie en de UJ7-serie.

Op een later tijdstop wordt er ook een ’Advanced HDR by Technicolor’ modus aan de 2017 oled tv’s toegevoegd. Dit is (wederom) een nieuw HDR-formaat, ontwikkeld door Technicolor.

Lees ook onze review van de LG E7V-serie oled tv en onze review van de LG C7V-serie oled tv. • Delen:

Reacties

 1. Hj spaans
  16 oktober, 2017 om 20:26

  55eg910 v,kryg die ook de nieuwe software,wat moet ik doen

 2. Frans
  16 oktober, 2017 om 21:44

  Downloaden als er een firmware voor jouw type komt.

 3. Patrick
  17 oktober, 2017 om 8:06

  mooie beeld ///maar is rr al amoled tergroote van een tablet selfde pixell als van tabb of amoled beeld vorr 55″ en groote wat strakker better /////

 4. Eric van Baal
  18 oktober, 2017 om 19:06

  Iemand toevallig al deze setting uitgeprobeerd? Liefst op een oled uiteraard?!

 5. Eric van Baal
  18 oktober, 2017 om 22:00

  Zie overigens nog geen update!?

  • Gunther
   19 oktober, 2017 om 11:31

   Hier ook nog geen software update ontvangen.
   Ik bezit het LG OLED55C7V model.

 6. MuTe
  29 oktober, 2017 om 18:04

  Ik heb de nieuwe update op mijn LG OLED55C7V geïnstalleerd, maar ik zie echt geen verschil tussen de nieuwe Technicolor expert mode en de ISF Expert Dark room mode.
  Beide modes heb ik als default staan om te vergelijken. De settings en opties van beide modes zijn ook exact hetzelfde.

  Had verwacht dat de Technicolor Expert mode een gekalibreerde modus was van Technicolor om een zo goed mogelijke ‘out of the box’ calibratie te geven. Dusver vind ik het een zware teleurstelling.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.