Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Google Play Music op Android TV krijgt langverwachte, frisse update

Geschreven door
Geplaatst op19 oktober 2017, 9:57 CategorieSmart tv's

Het heeft even mogen duren, maar Google Play Music op Android TV wordt eindelijk van een nieuw design voorzien. Nadat eerder dit jaar de YouTube-applicatie voor het televisieplatform een lik verf kreeg, is nu de muziekstreamingdienst aan de beurt.

Google Play Music krijgt nieuw design

Android TV geniet niet dezelfde prioriteit als bijvoorbeeld het Android OS op smartphones en tablets. Apps worden niet vaak geüpdatet en dan maakt het niet uit of dit first- of third-party apps zijn. Maar nadat Google eerder dit jaar de YouTube-app van een nieuwe lik verf voorzag, is het nu de beurt aan Google Play Music, de muziekstreamingdienst van het bedrijf. De kern van de app blijft hetzelfde, schrijft Android Police, maar het uiterlijk zal veel moderner moeten gaan aanvoelen. De achtergrond zal ook van grijs naar zwart worden veranderd.

Het oranje menu aan de linkerkant is straks wit. De zoekknop is nu prominenter in beeld gebracht, terwijl de andere navigatieopties flink zijn versimpeld. Het nieuwe design wordt uiteraard ook doorgevoerd binnen de andere onderdelen van de app, zoals het afspeelscherm en de afspeellijsten. Het Material Design, een designfilosofie van Google, wordt niet meer helemaal nageleefd, maar waarschijnlijk komt dat de navigatie nu ten goede. Wat op een smartphone werkt, hoeft niet op een tv te werken. De update wordt nu uitgerold naar iedereen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.