Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Bang & Olufsen op IFA: oled maakt zijn entree (video)

Geschreven door
Geplaatst op20 oktober 2017, 10:49 CategorieGesponsord

Dit jaar trok Bang & Olufsen in Berlijn vooral de aandacht met beeld. Al was er ook voldoende snoepgoed voor liefhebbers van beter geluid.

Video van Bang & Olufsen tijdens IFA 2017

Bang & Olufsen greep de IFA-beurs aan om zijn nieuwste televisie voor te stellen, de BeoVision Eclipse. Het is een belangrijk toestel – en niet enkel vanwege het bijzondere design. Het is de eerste BeoVision met een oled-paneel, mogelijk dankzij een sterke samenwerking met LG. Dat bedrijf levert ook een deel van de software die op de Eclipse draait, waardoor je dezelfde WebOS-gebruikerservaring krijgt als op de topmodellen van LG zelf. Met het verschil dat WebOS op de Eclipse nog verrijkt is met bijkomende functies die typisch zijn voor het Deense merk, zoals de mogelijkheid om te integreren met het multiroomsysteem van Bang & Olufsen en bruggen te bouwen naar domoticasystemen.

Bang & Olufsen zou Bang & Olufsen niet zijn als de Eclipse niet zou beschikken over een uitgebreid audiocomponent, bestaande uit een spectaculaire speaker die het klassieke tv-design een nieuwe twist geeft. De Eclipse kan bovendien als centrale receiver functioneren voor een surroundopstelling bestaande uit andere B&O-speakers.

Oled is natuurlijk waar het vooral om draait. Om meer te weten over de nieuwe BeoVision, spraken we op de stand met Jose Barreiro Lopez, Director, Head of Business & Product Management Vision. Onderaan dit artikel kun je dit video-interview terugvinden.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Bang & Olufsen.

Meer informatie

Meer tips en adviezen over het aansluiten van apparaten binnen je home cinema-systeem, het gebruik van kabels en de aanschaf van componenten vind je in onze home cinema informatiegids en dan met name de gids voor het kopen en instellen van televisies. Ook kun je verder lezen via onderstaande links.

Google Chromecast Audio en Chromecast built-in: wat is het en hoe werkt het?
HDMI 2.1: dit moet je weten
Zo verbind je een iPhone of iPad met je televisie (draadloos of met kabel)
10 tips voor bekabeling in je home cinema-systeem
HDMI mythes en fabels: kan een HDMI-kabel het beeld op je tv veranderen?

 

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.