Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Microsoft introduceert slim download- en datasysteem voor Xbox One

Geschreven door
Geplaatst op15 september 2017, 9:57 CategorieGaming

Microsoft heeft gewerkt aan een nieuw, slim systeem waarmee gamers specifieke data kunnen downloaden en verwijderen. Handig voor wanneer je het gros van de ondersteunende talen niet gebruikt of specifieke game-assets (voor 4K) niet nodig hebt.

Slim downloadsysteem op Xbox One

Microsoft heeft achter de schermen gewerkt aan een slim download- en datasysteem voor alle versies van de Xbox One, schrijft Eurogamer. Microsoft noemt het systeem Intelligent Delivery, dat gamers in staat stelt specifieke onderdelen van games te downloaden of te verwijderen. Dat is in veel gevallen handig. Veel games ondersteunen ontzettend veel talen, waarvan je er misschien twee gebruikt (Nederlands en Engels); straks zou je dus de overige talen kunnen verwijderen. Of je downloadt alleen de 4K-assets naar je Xbox One X.

Daarnaast zou je zelfs in theorie alleen de gamemodes kunnen downloaden die je gebruikt — zo zou je de singleplayer in een multiplayer-shooter achterwege kunnen laten wanneer je die toch niet speelt. Dit systeem geldt ook voor discs, maar dat moet per gamedisc geregeld worden tussen Microsoft en ontwikkelaars. Ook is het afhankelijk van ontwikkelaars of ze het digitale systeem gaan ondersteunen of niet, dus moeten we uiteindelijk nog maar afwachten hoeveel games hier gebruik van gaan maken. Maar het klinkt in elk geval heel handig.
€ 284,99

Binnen 2 werkdagen

Bekijk

€ 295,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.