Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Westworld is de eerste UHD Blu-ray met Dolby Vision van Warner Bros

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2017, 10:05 CategorieBlu-ray

Warner Bros heeft laten weten dat het eerste seizoen van de HBO-serie Westworld haar eigen Ultra HD Blu-ray met Dolby Vision wordt. Naast Dolby Vision, voor HDR-beeldkwaliteit, zal het schijfje ook ondersteuning aanbieden voor geluidstechniek Dolby Atmos.

Westworld op UHD Blu-ray met Dolby Vision

Hoewel Westworld al een genot was om naar te kijken op HBO, in full hd, zal de ervaring met de Ultra HD Blu-ray-versie nog eens een stapje hoger gaan. Dit is namelijk de eerste 4K Blu-ray van Warner Bros met ondersteuning Dolby Vision HDR. Het is dus geen film geworden, maar een (uitstekende) serie. Warner Bros is al sinds januari aan boord wat deze beeldtechniek betreft, ten tijde van de CES 2017, maar dit is pas de eerste release van de studio met ondersteuning voor Dolby Vision. Ook zal er Dolby Atmos aanwezig zijn voor het geluid.

Op dit moment heeft Warner Bros al een uitgebreide collectie van Dolby Vision-titels op iTunes. Later dit jaar zullen er nog veel meer titels op Ultra HD Blu-ray verschijnen die ondersteuning zullen aanbieden voor de nieuwste technieken op het gebied van audio en beeld. De verwachting is dat Warner Bros net zoveel titels wil gaan uitbrengen in de laatste vier maanden van dit jaar, als in de eerste acht. Westworld op Ultra HD Blu-ray moet in november te koop zijn en biedt kijkers een spannend verhaal in tien afleveringen aan.

 • Delen:

Reacties

 1. Frans
  27 september, 2017 om 19:47

  En nu is in de winkel minder dvd die oude troep maar is niet meer in de schappen zetten media markt het is gewoon gedaan met die oude troep op dvd dumpen die zooi weg ermee in de winkel. Wie koopt er nu nog dvd.

 2. Jürgen Wahlen
  29 september, 2017 om 0:19

  De massa blijft nog altijd dvd’s kopen. Ik begrijp het ook niet dat voor enkel euro’s meer men de blu-ray versie kan kopen dat veel beter beeld en geluid geeft. Hoogstwaarschijnlijk zit de hoge prijs ervoor tussen, algemeen zijn de blu-ray’s in vergelijking met andere landen een pak duurder….

 3. Jürgen
  29 september, 2017 om 0:20

  De massa blijft nog altijd dvd’s kopen. Ik begrijp het ook niet dat voor enkel euro’s meer men de blu-ray versie kan kopen dat veel beter beeld en geluid geeft. Hoogstwaarschijnlijk zit de hoge prijs ervoor tussen, algemeen zijn de blu-ray’s in vergelijking met andere landen een pak duurder….

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.