Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert drie nieuwe DAB+ radio’s

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2017, 14:53 CategorieLuidsprekers

Al meer dan 75 Nederlandse landelijke en regionale, publieke en commerciële radiozenders zijn tegenwoordig in digitale kwaliteit via de ether te beluisteren. Speciaal voor deze DAB+ standaard komt Sony nu met drie nieuwe radio’s. Het gaat om de XDR-S41D, XDR-S61D en de XDR-V20D radio’s. Allemaal zijn ze door Sony voorzien van de technologie om het DAB+ signaal te converteren en om te zetten naar geluid.

XDR-S41D

Deze portable radio is zijn lage gewicht en compacte ontwerp ontworpen om mee te nemen. De radio kan dankzij de Wake-Up en Sleep-Timer automatisch aan en uit worden gezet. De speaker heeft een uitgangsvermogen van 650mW en voor de koptelefoon is er een hoofdtelefoonuitgang ingebouwd.

Er is ook een lcd-scherm ingebouwd, waarop een aantal zaken te zien zijn, waaronder de tijd en batterijduur. Verder zijn er vijf knoppen die je zelf in kan stellen voor radiozenders. De XDR-S41D is beschikbaar in de kleuren zwart, blauw, rood en gebroken wit. Sony verkoopt ‘m voor 90 euro.

XDR-S61D

De eveneens draagbare XDR-S61D heeft ook een ingebouwd lcd-scherm, maar met meer functies. Dit geeft een overzicht van de actieve instellingen, de tijd, functies, batterijstatus en informatie over het station wordt weergegeven. De Wake-Up en Sleep Timer zorgen ervoor dat de wekker automatisch wordt aan- of uitgezet.

Net als het vorige Sony-model, heeft ook deze speaker vijf keuzeknoppen. Verder beschikt de draagbare radio over een hoofdtelefooningang en is de XDR-S61D verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, rood en gebroken wit. De prijs van de S61D is nog niet bekend.

XDR-V20D

Tot slot is er nog de krachtigste radio, die de illustere naam XDR-V20D gekregen heeft. Deze digitale wekkerradio heeft volgens Sony een helder, krachtig stereogeluid en kan automatisch worden in- en uitgeschakeld. Ook deze radio heeft ingebouwde voorkeursknoppen, voor vijf DAB- en vijf FM-stations.

Deze radio heeft niet alleen een hoofdtelefoon, maar is ook voorzien van een audio-ingang. De 1,5W-batterij gaat volgens Sony tot zeventien uur mee. Verder is er wederom een lcd-scherm, ditmaal een dat de gebruikte functies, batterijstatus en station-informatie weergeeft. De XDR-V20D is evenals de XDR-S41D en de XDR-S61D verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw, rood en wit. Vanaf 150 euro te koop.  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.