Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sony lanceert op IFA 2017 drie nieuwe 4K HDR-projectoren

Geschreven door
Geplaatst op2 september 2017, 7:17 CategorieProjectors

Sony lanceert op de IFA 2017 een drietal nieuwe 4K HDR-projectoren. De projectoren maken gebruik van Sony’s Triluminos.

4K-projectoren

Langzaamaan komen er steeds meer projectoren in het high-end segment, waaronder nu ook 4K-projectoren. De voordelen hiervan laten zich raden: veel grotere beeld-diameters en geen groot zwart object in de woonkamer. Sony breidt het aanbod uit met drie nieuwe projectoren.

Sony-projectoren

Alle drie de apparaten die Sony lanceert leveren beelden in 4K met HDR en hebben ondersteuning voor HDR10 en HLG. Ze maken alledrie gebruik van Sony’s SXRD-paneel welke volgens het bedrijf zorgen voor een hoog contrast en detailrijke plaatjes. Ook beschikken alle projectoren over Sony’s Triluminos-technologie, die zorgt voor een bredere kleurweergave dan standaard projectoren.

De VPL-VW260ES is het instapmodel. Dit model heeft een lichtopbrengst van 1.500 lumen en een zoom van 2.06.

De VPL-VW360 ES is één stapje hoger en vervangt de VPL-VW320 ES. Dit model verschilt van de VPL-VW260ES door het hoge contrast van 200.000:1. Ook heeft deze projector een geheugen voor de plaatsing van het beeld, zodat bij elke verhouding het beeld keurig recht en centraal wordt geprojecteerd.

De VPL-VW760 ES is tenslotte het topmodel. Dit model heeft een laserlichtbron, waardoor de lichtopbrengst hoger is; 2.000 lumen. Daarnaast beschikt de projector over Motionflow-technologie waardoor snelle beelden vloeiender worden weergegeven. Doordat dit model een laser gebruikt is er minder slijtage. Er hoeft geen lamp te worden vervangen en de projector moet wel 20.000 uur meegaan. Tot slot is het model veertig procent kleiner dan het model dat hij vervangt, de VPL-VW5000ES. Deze VPL-VW5000ES had een lichtopbrengst van 5.000 lumen.

Prijs en beschikbaarheid

De VPL-VW260ES en VPL-VW360ES zijn vanaf nu verkrijgbaar in het wit en zwart. In enkele webwinkels zijn ze verkrijgbaar voor respectievelijk 4.999 en 6.990 euro. De VPL-VW760ES is verkrijgbaar vanaf november, voor dit model is nog geen prijs bekend. Zijn voorganger, de VPL-VW5000ES, had een prijs van rond de 60.000 euro.

  • Delen:

Reacties

  1. Peter vb
    02 september, 2017 om 9:08

    Nog een jaar of zeven en denk dat er dan een kantelpunt is dat er meer short throw projectoren worden verkocht als de schermen die er nu kennen.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.