Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Sharp begint volgend jaar met verkoop 8K Ultra HD tv’s in Europa

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2017, 15:13 CategorieLcd en led tv's

Sharp heeft tijdens IFA 2017 laten weten in 2018 te beginnen met de verkoop van 8K Ultra HD tv’s in Europa. China en Japan zijn zelfs dit jaar al aan de beurt.

Veel mensen moeten nog wennen aan de 4K Ultra HD-resolutie, maar nagenoeg alle middenklasse en topmodellen dit jaar zijn voorzien van de hoge resolutie. Ook aan de kant van content wordt vanuit steeds meer bronnen Ultra HD aangeboden. We kunnen dus al vooruitkijken en Sharp neemt het voortouw. Foxconn, dat het merk Sharp mag gebruiken, heeft aangekondigd dit jaar al te beginnen met de volgende hoge resolutie; 8K Ultra HD. De eerste tv’s met deze resolutie worden dit jaar in Japan en China verwacht, in 2018 gevolgd door een aantal Europese landen.

De eerste 8K Ultra HD tv die Sharp op de markt brengt is de 70-inch LC-70X500, in de Aquos-familie. De tv komt met een lcd-paneel dat voorzien is van full led achtergrondverlichting en een resolutie van 7.680 bij 4.320 pixels. De tv ondersteunt HDR-weergave, komt met diverse smart-functionaliteiten, verbruikt 470 watt en weegt 45 kilogram. Na de lancering van dit 70-inch model komt Sharp met 60-inch, 65-inch en 80-inch varianten.

Foxconn is van plan om 200 exemplaren per maand te produceren en verwacht dus blijkbaar geen hoge verkoopaantallen. De prijs van het 70-inch model is niet bekendgemaakt maar de verwachting is dat het om enkele tienduizenden euro’s gaat. Overigens moet voor het kijken van 8K Ultra HD-materiaal ook een speciale ontvanger aangeschaft worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.