Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ondersteuning Dolby Atmos voor Apple TV 4K komt later pas

Geschreven door
Geplaatst op21 september 2017, 14:49 CategorieMediaspelers

De nieuwste mediaspeler van Apple, de Apple TV 4K, ondersteunt ten tijde van haar lancering geen Dolby Atmos. Apple heeft inmiddels gereageerd op de kwestie en geeft aan dat die ondersteuning later nog wordt toegevoegd.

Apple TV 4K moet het zonder Dolby Atmos doen

Onlangs kondigde Apple haar nieuwe mediaspeler aan: de Apple TV 4K. Hoewel dit de meest uitgebreide speler van Apple tot op heden is, met ondersteuning voor onder meer 4K en high dynamic range, beschikt de 4K-mediaspeler helaas niet over alle nieuwe technieken. Een systeem dat schittert in afwezigheid is het surroundsoundsysteem Dolby Atmos. Met deze technologie aan boord is het mogelijk een installatie van 5.1 of zelfs 7.1 te maken. In dit artikel lees je alles over het aansluiten van die speakers.

Wel ondersteunt de Apple TV 4K Dolby Vision, het video-onderdeel van Dolby. Apple heeft inmiddels gereageerd op de kwestie en geeft aan dat Dolby Atmos later naar de Apple TV 4K zal komen. Maar een tijdlijn werd dan weer niet gegeven, dus we zullen het hier mee moeten doen. Daarnaast ondersteunt de mediaspeler YouTube in 4K niet, maar dat heeft te maken met het bestandsformaat dat Google daarvoor gebruikt: VP9. Dat formaat wordt niet ondersteunt door de Apple-mediaspeler. Of dat gaat veranderen, is niet bekend.


€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 199,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl€ 219,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 219,00

Binnen 1 werkdag

Bekijk

€ 219,99

Binnen 1 werkdag

Bekijk

Bron: kieskeurig.nl


  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.