Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Nieuwe Amazon Fire TV-mediaspeler ondersteunt Ultra HD en HDR

Geschreven door
Geplaatst op28 september 2017, 9:12 CategorieMediaspelers

Amazon heeft een nieuwe versie van de Amazon Fire TV aangekondigd. De mediaspeler biedt ondersteuning aan voor content in 4K en HDR. De nieuwe Fire TV is dit keer geen kastje voor onder de televisie, maar een hdmi-dongle, inclusief afstandsbediening met microfoon.

Nieuwe Amazon Fire TV met 4K en HDR

Amazon heeft woensdagavond haar nieuwe Amazon Fire TV-mediaspeler aangekondigd. Dit apparaatje ondersteunt content in Ultra HD en HDR en heeft dit keer de vorm van een hdmi-dongle. Wanneer je de dongle koopt, dan krijg je daar een afstandsbediening, inclusief microfoon, bij. In vergelijking met de vorige Fire TV is dit model dus een stuk kleiner en kan het Ultra HD-content in zestig frames per seconde en high dynamic range afspelen. En dat voor een bedrag van 69,99 dollar (veel lager dan de concurrentie).

De Amazon Fire TV biedt ondersteuning aan voor HDR10, maar niet voor Dolby Vision. Op audiovlak is er wel ondersteuning voor Dolby Atmos. Onder de motorkap zit een 1,5 GHz quadcore-processor. De mediaspeler heeft verder toegang tot de duizenden apps die al beschikbaar zijn voor de huidige mediaspelers van het bedrijf. Daarnaast kun je de Fire TV koppelen aan een (nieuwe) Amazon Echo-speaker, waardoor je er ook je smarthome mee kunt aansturen. In de VS zal de speler vanaf 25 oktober te koop zijn.

 • Delen:

Reacties

 1. Dinand
  28 september, 2017 om 13:46

  Zou een mooie speler zijn om Amazon hier te kijken op de tv, helaas word het hier in NL niet ondersteunt, jammer want zou goede ondersteuning zijn om Amazon hier breder in de markt te zetten. Ook gaat Amazon als reactie op de Apple 4K de prijzen voor hun 4K aanbod flink naar beneden aanpassen, hopelijk ook hier in NL.

 2. Frans
  28 september, 2017 om 18:30

  Allemaal leuk dít maar zolang amazone niet hier op normale manier op de kabel komt. Vergeet het maar het is ook alleen voor Amerika.
  En de kabel bedrijven hebben gewoon lak aan de gebruiker hun bepalen wat en hóe niet de kijker heb al zo vaak discussie gehad met ziggo over allerlei zenders op de kabel en dan komt het weer dat gezeik met rechten weer naar boven. Gek dat men blijft downloaden om dat de kabel gewoon niks wilt veranderen.

 3. dinand
  28 september, 2017 om 18:46

  Amazon is ja geen kabel zender, dus dat zal er ook niet komen.
  Het is net als Netflix om inhoud te streamen. Hebben we dus geen kabel provider voor of bij nodig.

 4. WvB22
  28 september, 2017 om 20:40

  Vind zo’n kastje bungelend aan zo’n draadje toch een beetje treurig eruit zien. Ok goedkoop maar als je een TV helemaal strak weggewerkt hebt wordt je hier toch niet helemaal gelukkig van. Geen Dolby Vision was te verwachten omdat ze met Samsung inzetten op het nog niet bestaande HDR10+. Vind het toch een minpunt. Ik wil als consument niet als testbuisje gebruikt worden in de achterliggende HDR-oorlog. Ik wil vrijheid van keuze in content en kunnen kiezen voor de beste kwaliteit.

 5. WvB22
  28 september, 2017 om 20:43

  Overigens slaat Apple wat mij betreft een onverwachte homerun met de nieuwe AppleTV 4K. Niet eens zozeer door het kastje zelf maar meer door de iTunes Movie store. Inmiddels 60 titels in 4K HDR voor hele schappelijke prijzen die vér onder de 4K UHD schijfjes liggen. In plaats van 30-70 euro (voor de extended special editions) gewoon nette prijzen van 5 (!) tot 17 euro.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.