Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Lancering nieuwe speakers zorgt voor nog meer gemak

Geschreven door
Geplaatst op10 september 2017, 14:00 CategorieGesponsord

Slimme speakers lijken de toekomst te hebben. Steeds vaker staan de smart speakers centraal bij de aankondiging van nieuwe producten, maar in Nederland moeten we het nog altijd zonder doen. De slimme speakers zijn hier nog niet officieel te koop en ondersteunen de Nederlandse taal nog niet, maar toch is het interessant om eens te kijken naar de functies die de speakers met zich meebrengen. De experts van SoundStore.nl hebben alvast wat handige functies onder de loep genomen. De functies kunnen per speaker overigens wel verschillen.

Zeer recent werden liefst drie nieuwe slimme speakers aangekondigd. Google introduceerde zijn Google Home Max en de Google Home Mini, terwijl Amazon zijn Amazon Echo Plus aan het grote publiek toonde. Al deze speakers zijn met de stem aan te sturen, waarna ze de nodige opdrachten voor je kunnen uitvoeren.

Andere slimme apparaten bedienen

Met een slimme speaker en de nodige slimme apparaten in je huis, hoef je binnenkort niet meer op te staan om het één en ander geregeld te krijgen. Spreek je opdracht in en de persoonlijke assistent zorgt ervoor dat de taak wordt uitgevoerd. Beschik je bijvoorbeeld over Philips Hue-verlichting, dan kan een slimme speaker deze eenvoudig aansturen. Datzelfde geldt voor producten als Nest en TP-Link. Ook tv’s met Chromecast kunnen zo aan- en uitgezet worden.

Antwoorden geven

Met een slimme speaker haal je echt een persoonlijke assistent in huis die je graag helpt met de vragen die je hebt. Kun je even niet op een woord komen of wil je het antwoord hebben op een wetenschappelijke vraag, stel hem gewoon aan een slimme speaker als Google Home en het antwoord komt naar je toe. Binnenkort kun je met Google Home ook je smartphone terugvinden door hem slechts een vraag te stellen.

Schema

Een andere nieuwe functie dat Google Home binnenkort krijgt, is de mogelijkheid om de speaker nog slimmer te maken. Laat de speaker weten wat hij voortaan moet doen in de ochtend, roep goedemorgen en voor je het weet worden de lampen al voor je aangezet. Ideaal is dat de slimme speaker hierbij precies weet wie wat zegt. Zo kun je per persoon instellen wat er bijvoorbeeld in de ochtend of in de avond moet gebeuren als je de speaker aanspreekt.

Broadcast

Zou het niet handig zijn als je voortaan iedereen in je huis kunt bereiken door gebruik te maken van Google Home? Met broadcast kan dat. Je hebt daar wel meerdere Google Home-speakers voor nodig of je kunt de tekst door laten sturen naar smartphone. Door gebruik te maken van deze functie kun je iedereen in huis zeer eenvoudig in één keer aanspreken.

Meer gemak

De bovengenoemde functies zijn slechts een kleine greep uit de functies die smart speakers tegenwoordig met zich meebrengen. Het is duidelijk dat deze speakers het leven een stuk eenvoudiger moeten maken. Het wachten is inmiddels op de release in Nederland, maar dat laat tot op heden nog op zich wachten.

Dit artikel is tot stand gekomen in opdracht van Sound Store.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.