Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

JVC onthult nieuwe 4K-projectoren en rode versie van DLA-20LTD

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2017, 9:43 CategorieProjectors

Vanwege het twintigjarig bestaan van de D-ILA-chip, lanceert JVC vier nieuwe 4K-projectoren en een speciale versie van de DLA-20LTD. De drie projectoren die het merk heeft aangekondigd zijn de DLA-X9900, DLA-X7900 en DLA-X5900.

Nieuwe projectoren van fabrikant JVC

De D-ILA-chip bestaat twintig jaar en dat is reden voor een feestje. D-ILA staat voor Direct-Drive Image Light Amplifier en is JVC’s eigen standaard voor het weergeven van beelden. Heel simpel gezegd is het een combinatie van lcd- en dlp-projectortechnologie, die de fabrikant al sinds 1997 ontwikkeld en gebruikt. Het feestje dat het merk organiseert levert drie nieuwe 4K-projectoren op: de DLA-X9900, DLA-X7900 en DLA-X5900. Uiteraard ondersteunen de apparaten ook high dynamic range, zelfs een verbeterde versie daarvan.

Daarnaast maken de projectoren gebruik van e-shift5. Dat is JVC’s eigen manier om 4K-beelden te generen, door in feite een full hd-beeld om te zetten in 4K. De DLA-X9900 en X7900 beschikken over een THX 3D-certificaat, terwijl de X9900 een helderheid heeft van 2.100 lumens een contrastverhouding van 160,000:1. Verder is er ook Multiple Pixel Control aanwezig, waardoor 4K- en HDR-beelden beter tot hun recht komen. Alle drie de projectoren beschikken over HDCP2.2, evenals ondersteuning voor 4K/60fps en 4:4:4 kleurensubsampling.

De X9900 zal straks alleen in het zwart verkrijgbaar zijn. De X7900 en X5900 krijgen de kleuren zwart en wit met zich mee. Alle drie de projectoren moeten in oktober beschikbaar zijn (in elk geval in Groot-Brittannië), voor prijzen van ongeveer 10.300, 7.300 en 5.200 euro.

Speciale versie van DLA-20LTD

Daarnaast wordt er een speciale versie van de JVC DLA-20LTD gelanceerd. De projector komt in de kleur rood uit, ter ere van die twintigste verjaardag. Er is bewust voor de kleur rood gekozen, omdat dit de kleur van de fabrikant is en passie uitstraalt, aldus het bedrijf. Details over het product zijn schaars. Wel weten we nu al dat er een contrastverhouding van 200,000:1 zal zijn en dat er een speciaal logo zal worden weergeven wanneer je de projector aanzet.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.