Hands-on: eerste ervaringen met de Philips 65POS9602 oled tv

02 september 2017 3 Minuten 8 Reacties
preview Philips 65POS9602-5

TP Vision kondigde deze week tijdens IFA 2017 de 65POS9602 aan, de eerste 65-inch oled tv van het bedrijf. Wij hebben al kort even met het model kunnen spelen en in dit artikel vind je onze preview.

Philips 65POS9602 oled tv preview

TP Vision heeft de 65POS9602 rijkelijk uitgerust. De tv komt met een 2017 oled-paneel van LG, de 4K Ultra HD-resolutie, HDR-ondersteuning in de vorm van HDR10 en HLG, Android TV-software, de P5 Perfect Picture Engine en een soundbar die op verschillende manieren gemonteerd kan worden.

Qua design zit het met de 65POS9602 wel goed. De tv komt met een mooi display waarbij het oled-paneel achter de glasplaat geplaatst is. Verder geen toeters en bellen, al is het logo nog altijd onder het display geplaatst en dus relatief opvallend. De tv komt met een soundbar die een vermogen van 60 watt heeft en over zes drivers beschikt. Ook zit er een subwoofer in verwerkt. De audiokwaliteit van de soundbar hebben we nog niet kunnen testen, maar de montagemogelijkheden hebben we wel gezien. Als je de tv op een voet wilt zetten zit je vast aan de soundbar. Deze is namelijk tegelijkertijd een standaard voor de tv. Hang je de tv echter op dan kun je de soundbar onder het scherm monteren of achterwege laten. De soundbar is een nogal fors apparaat (eigenlijk een soundbase) waar je wel rekening mee moet houden bij het plaatsen van de tv op een meubel.

Op papier klinken de specs van de 65POS9602 indrukwekkend. Met onder meer de 900 nits helderheid voor een optimale HDR-weergave en de P5-processor. Voorgaande jaren werden verschillende functies ingevuld door een aantal chips. Door bij de P5 Perfect Picture Engine alles op één chip te plaatsen gebeuren de operaties in de optimale volgorde. De verbeteringen zijn er op vijf vlakken: Bronkwaliteit, Scherpte, Kleur, Contrast en Bewegingsscherpte.

De paar korte demonstraties die we van TP Vision kregen lieten in ieder geval een zeer positieve indruk achter. De tv laat zien waar oled voor staat; diep en overtuigend zwart, heldere en dynamische kleuren en een fijne weergave van snel bewegende beelden. Gecombineerd met de subtiele details van 4K Ultra HD en de helderheid van HDR spat het beeld van het scherm af, krijgt het meer diepte en komt het beeld tot leven. De P5-processor liet zien goed zijn werk te kunnen doen, met name op het gebied van scherpte en snelle bewegingen. Het blijft een kwestie van smaak maar de motion-oplossing van Philips bevalt ons (in een lage stand) goed. Ook over de kijkhoeken zijn we positief; tot zo’n 80 graden krijg je een indrukwekkend plaatje te zien. Het is nog te vroeg om conclusies te trekken maar vooralsnog hebben we hoge verwachtingen van de Philips 65POS9602.

Natuurlijk is ook Ambilight aanwezig. Deze Philips oled tv is uitgerust met Ambilight aan drie zijden (boven en zijkanten). TP Vision geeft aan geluisterd te hebben naar de feedback van consumenten over het vorige oled-model, waarbij Ambilight niet iedereen kon bekoren.

Daarbij draait de 65POS9602 op Android TV, het smart tv-platform van Google. Middels Android TV krijg je toegang tot een zeer grote bibliotheek met apps, alle bekende streamingdiensten en eenvoudige manieren om content van je smartphone of tablet op tv weer te geven. De tv reageert lekker vlot op input en ook de navigatie door Android TV verliep vlekkeloos.

Prijs en beschikbaarheid

De 65-inch 65POS9602 flatscreen oled tv van Philips wordt dit jaar nog op de markt verwacht. Helaas is de adviesprijs nog niet bekend.

Reacties (8)