Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Epson toont nieuwe ultra-short-throw laserprojector voor thuisgebruik

Geschreven door
Geplaatst op1 september 2017, 14:47 CategorieProjectors

Epson toont op de IFA 2017 zijn eerste ultra-short-throw laserprojector, de EH-LS100. Deze projector is bedoeld voor thuisgebruik.

Epson

Op de IFA toont Epson dit jaar veel nieuwe producten. Het merk is vooral bekend vanwege zijn printers, waar er dan ook meerdere van zijn aangekondigd. Daarnaast komt het bedrijf nu ook met zijn eerste ultra-short-throw laserprojector voor thuis. Verder zijn er een aantal ‘gewone’ projectoren onthuld.

Ultra-short-throw

In de wereld van de home cinema zijn het nog altijd de televisies die de markt domineren. Veel projectoren moeten op een ruime afstand van het beeld staan waardoor dit in veel huiskamers niet werkbaar is. Met ultra-short-throw is de afstand niet langer een bezwaar omdat de projectoren dichterbij het scherm staan. Op een afstand van zes centimeter is de projector in staat om een beeld van 70 tot 130 inch te leveren. Dat is een formaat dat groter tot vele male groter is dan de meeste televisies. Het apparaat leent zich volgens Epson dan ook uitstekend voor alle vormen van gebruik; dagelijks tv kijken, sportwedstrijden kijken met vrienden of een spannende block-buster.

De Full HD-projector is makkelijk in te stellen en biedt drie HDMI-ingangen, een netwerkaansluiting en kan bediend worden via de iProjection-app. Ook Wifi is mogelijk met de los verkrijgbare ELPAP10-adapter. Volgens Epson is de projector ook geschikt voor gebruik bij omgevingslicht, door de hoge lichtopbrengst van 4.000 lumen. Door de 3LCD-techniek is de lichtsterkte gelijk bij wit licht en bij gekleurd licht. Het contrast is 2.500.000:1 en daarmee zijn ook diepe zwartwaarden bereikbaar.

De duurzame laserbron die wordt gebruikt door de projector staat garant voor tot tien jaar gebruik. Er wordt vijf jaar garantie geleverd door Epson.

Specificaties EH-LS1000

 • Ultrakorte projectieafstand vanaf 6 centimeter
 • Dubbele laserlichtbron
 • 3LCD-technologie
 • Even hoog lichtrendement voor gekleurd en wit licht: 4.000 lumen
 • 2.500.000: 1 dynamische contrastverhouding
 • Full HD (WUXGA-standaardresolutie)
 • Detailversterking
 • Lange levensduur van laserlichtbron van 20.000 uur in ecomodus
 • Garantie van vijf jaar (of 12.000 uur)
 • Optionele Wi-Fi-connectiviteit (via ELPAP10-adapter)
 • iProjection
 • Ingebouwde luidspreker van 16 W
 • 3 HDMI-ingangen (met inbegrip van 1x MHL-connectiviteit)

Andere projectoren

Naast een ultra-short-throw laserprojector heeft Epson ook een vijftal ‘gewone’ projectoren getoont. Deze zijn bedoeld voor thuisgebruik en home cinema. Nog zeven nieuwe projectoren zijn bedoeld voor zakelijke oplossingen.

De EH-TW610, EH-TW650, EH-TW5400, EH-TW5600 en EH-TW5650 zijn stuk voor stuk home cinemaprojectoren. Al deze projectoren maken, net als de EH-LS1000, gebruik van 3LCD-techniek waardoor de beelden ook in omgevingslicht goed te zien zijn. Detailversterking en frameinterpolatie is toegepast op de EH-TW5400, EH-TW5600 en EH-TW5650. De EH-TW5600 en EH-TW5650 worden tevens geleverd met een 1,6x zoom en verticale lens-shift, voor een nog snellere en verfijnde instelling.

Al deze projectoren hebben twee HDMI-aansluitingen en de EH-TW5650, EH-TW610 en EH-TW650 hebben ingebouwde WiFi. De andere twee modellen kunnen WiFi krijgen met de los verkrijgbare ELPAP10-adapter.

Epson beloofd een levensduur van tot 15 jaar op de projectoren.

Prijs en verkrijgbaarheid

De EH-LS1000 is verkrijgbaar vanaf november 2017 voor een adviesprijs van 3049 euro.

De andere projectoren zijn verkrijgbaar vanaf oktober 2017 voor de volgende prijzen:

EH-TW610    679 euro
EH-TW650   709 euro
EH-TW5400 799 euro
EH-TW5600 899 euro
EH-TW5650 1009 euro

Lees ook onze review van de Epson EH-TW9300. • Delen:

Reacties

 1. Aimé Bermijn
  06 september, 2017 om 12:25

  Door de soms minderwaardige metingen in de kijker te stellen(wat trouwens op het scherm niet te zien is),wekt u de indruk dat de Epson 9300 toch niet een ¨beste¨ toestel is.
  Verder een goede beschrijving.Doe zo verder.
  A.Bermijn.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.