Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Denon lanceert AVR-X6400H en AVR-X4400H av-receivers

Geschreven door
Geplaatst op7 september 2017, 15:22 CategorieReceivers

Denon lanceert twee nieuwe receivers met ondersteuning voor de nieuwste audioformaten. Ook beschikken de nieuwe AVR-X4400H (9 versterkerkanalen) en AVR-X6400H (11 versterkerkanalen) over HEOS draadloze muziekstreaming en multiroom-technologie.

Denon AVR-X6400H en AVR-X4400H

Denon heeft beide modellen voorzien van diverse optimalisaties. De AVR-X4400H gebruikt bijvoorbeeld een 9-kanaals discreet stroomblok met identieke versterking voor alle kanalen, een grote op maat gemaakte voedingstransformer en een hoogwaardige voedingscondensator voor stabiele voedingsstroom. Bovendien beschikt hij over een snel reagerende temperatuursensor in de stroomversterkercircuits voor een stabiele werking zonder stroombegrenzing. Discrete voorversterkers voor volumebediening en ingangselectie worden gebruikt om een puur signaal te bereiken. De receiver is ook op een stijf chassis gebouwd met een aparte plaat om de transformator te ondersteunen, wat de mechanische basis verbetert en vibraties moet dempen.

De AVR-X6400H gaat nog een stapje verder: het 11-kanaals versterkerblok bevat afzonderlijke versterkerkaarten voor elk kanaal – monolithische constructie – terwijl de poorten voor de stroomvoorzieningen en uitgangen van iedere versterker even lang zijn voor nauwkeurige signaalmatching. Differentiële transistoren worden in iedere versterker gebruikt voor stabiliteit en consistentie. De op maat gemaakte hoogspanningstransistoren worden daarbij gebruikt voor temperatuurstabiliteit. Een nog grotere netvoedingstransformator en massieve condensator met een diameter van 5 cm geven de AVR-X6400H grotere stroomreserves.

Natuurlijk beschikken beide receivers over de nieuwste features en functies, waaronder Dolby Atmos en DTS:X en ingebouwde Auro-3D, 4K Ultra HD met HDR (High Dynamic Range) en Dolby Vision, alsmede Audyssey MultEQ-installatie en -optimalisatie. Ze zijn tevens compatibel met de Audyssey MultEQ Editor App waarmee je meer controle krijgt over de geluidsinstellingen.

De AVR-X4400H is een 9.2-kanaals receiver met 200 W per kanaal. Je kunt luidsprekeropstellingen tot 5.1.4 of 7.1.2 zonder aparte versterkers (en tot 7.1.4 met bijkomende 2-kanaals versterker) gebruiken. De AVR-X6400H heeft 11 versterkerkanalen, die elk 205 W leveren, voor directe 7.1.4-kanaals opstellingen. Beide modellen zijn ook voorzien van Denons AL32 Multichannel Processing en D.D.S.C.-HD32 (Dynamic Discrete Surround Circuit) voor optimale resolutie op elk kanaal. Beide modellen kunnen muziek zowel vanaf het netwerk als vanaf internetbronnen afspelen, alsmede bestanden met hoge resolutie, zoals FLAC, ALAC of DSD (tot 5.6MHz). Ook Airplay en Bluetooth zijn voorzien om audio vanaf elk draagbaar apparaat af te kunnen spelen. Dankzij HEOS-integratie bieden de receivers direct toegang tot internetradio en een breed scala aan streamingdiensten, waaronder Deezer, Spotify, Tidal en SoundCloud. Door middel van bijkomende HEOS-luidsprekers en onderdelen met HEOS-ondersteuning kun je ook overal in de woning audio beluisteren. Alles te bedienen met de HEOS-app.

Met 8 HDMI-ingangen, waaronder 1 op het voorpaneel, wordt het videodeel aangesloten op: Full 4K Ultra HD, HDCP 2.2, HDR (High Dymanic Range), BT.2020, breed kleurengamma en 4:4:4 Pure Color subsampling passthrough. Het videodeel is geschikt voor Dolby Vision en HLG (Hybrid Log Gamma) pass-through. Beide receivers hebben drie HDMI-uitgangen, waarmee je audio/video in een tweede ruimte via HDMI kunt afspelen terwijl je dubbele schermen (bijv. tv en projector) in de hoofdruimte gebruikt. De modellen worden via een toekomstige firmware-update voorzien van eARC (Enhanced Audio Return Channel) om 3D-audioformaten vanaf tv-apps via één HDMI-kabel te kunnen ontvangen.

Audyssey MultEQ XT32-kalibratie en set-up is mogelijk voor beide modellen voor een automatische installatie. Het pakket met Audyssey-functies bevat ook Audyssey LFC en SubEQ HT. Daarbij bevatten de modellen bassynchronisatie, waarmee je het gebrek aan synchronisatie tussen de LFE-kanalen (sub-bas) en de overige kanalen op sommige schijven kunt compenseren. En voor degenen die hun AV-receiver op een afwijkende installatie willen aansluiten, bieden de AVR-X4400H en AVR-X6400H onder meer IP-bediening, infrarood-verbindingen met afstandsbediening, 12V trigger, RS-232-verbinding en compatibiliteit met Creston Connected.

Prijs en beschikbaarheid

De Denon AVR-X6400H (adviesverkoopprijs €2.599,00) en AVR-X4400H (adviesverkoopprijs €1.599,00) zijn vanaf medio september 2017 bij geauthoriseerde Denon-dealers verkrijgbaar.

Lees ook onze Denon AVR-X6400H review.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.