Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

BenQ introduceert BenQ LK970: 4K UHD-projector met lasertechnologie

Geschreven door
Geplaatst op19 september 2017, 15:56 CategorieProjectors

BenQ heeft een nieuwe laserprojector aangekondigd, namelijk de BenQ LK970. Dit apparaat beschikt over BlueCore-lasertechnologie. De BenQ-projector is vanaf nu verkrijgbaar voor een prijs van meer dan 11.000 euro.

Dit is de BenQ LK970

BenQ heeft de BenQ LK970 aangekondigd. De nieuwe BlueCore-laserprojector beschikt over een echte 4K UHD-resolutie (3.840 bij 2.160 pixels, 8,3 miljoen pixels), een helderheid van 5000 ANSI lumen en een contrastratio van 100.000:1. Bovendien beschikt de LK970 over een dubbel kleurenwielsysteem, voor een gebalanceerde weergave van de RGBY-kleurruimte met een grote kleurnauwkeurigheid. De scherpte, helderheid, contrastratio en hoge resolutie komen goed samen dankzij de hoogwaardige, voor 4K geoptimaliseerde lensstructuur.

De BenQ LK970 levert in normale modus meer dan twintigduizend uur lang dezelfde prestaties. Dat maakt hem geschikt voor ononderbroken gebruik. In de Eco-modus bedraagt de levensduur maximaal zestigduizend uur en in de Dimming-modus haalt hij bij 69.000 uur. De hermetisch tegen stof gesealde optische aandrijving en de laserlichtbron van de LK970 zijn ontworpen voor duurzaamheid en continugebruik. De projector is uitgerust met een vloeistofkoelsysteem, zodat je weinig storend geluid hoort van de ventilatoren.

De gecentreerde objectieven van BenQ zorgen voor een eenvoudige installatie, zonder speciale berekeningen of instellingen. Met de Lens Shift-functie van de LK970 kan het geprojecteerde beeld maximaal 25 procent horizontaal of zestig procent verticaal worden bijgesteld. De 1,5-voudige Zoom-functie voorziet de gebruiker van een aanvullende krachtige tool voor goed uitgelijnde installatie. De hoogtemodus en de modus voor een onverlicht, zwart scherm breiden de mogelijkheden voor mooie presentaties onder allerlei omstandigheden verder uit.

De geïntegreerde HDBaseT van de BenQ LK970 zorgt voor een fijne overdracht van full hd-signalen over een afstand van maximaal honderd meter via een CAT5 ethernet-kabel. De LAN-verbinding en compatibiliteit met bekende oplossingen, zoals Extron, Crestron, AMX en BenQ Multiple Display Administrator (MDA) maakt de projector op afstand aan te sturen. Netwerkbeheer via BenQ MDA stelt in staat tot gecentraliseerd toezicht, aansturing, identificatie en taakbeheer van afzonderlijke of meerdere projectoren in het netwerk tegelijkertijd.

Prijs en beschikbaarheid

De LK970 is vanaf nu in de vakhandel verkrijgbaar voor een prijs van 11.299 euro.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.