Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Ataribox draait op Linux en kost tenminste 250 dollar in de VS

Geschreven door
Geplaatst op26 september 2017, 12:14 CategorieGaming

De Ataribox zal gaan draaien op het besturingssysteem Linux en zal een prijskaartje krijgen van ergens tussen de 250 en 300 dollar. Dat heeft de bedenker en algemene manager van het product, Feargal Mac, laten weten in een interview.

Ataribox krijgt een custom AMD-chipset

Atari heeft meer details vrijgegeven over de Ataribox. De spelcomputer zal op het besturingssysteem Linux draaien, worden voorzien van een AMD-processor en een prijskaartje gaan krijgen van ergens tussen de 250 en 300 dollar (211 en 253 euro). In een interview met Venturebeat heeft de bedenker Feargal Mac verteld dat het bedrijf binnenkort een crowdfundingpagina op wil richten om de financiën te regelen. De bedoeling is om de spelcomputer uiteindelijk in het begin van volgend jaar uit te brengen. Dat wordt nog spannend.

De Ataribox wordt gelanceerd met een grote catalogus aan games en moet mensen nostalgisch maken. Maar het draait niet alleen om games van weleer. Dankzij de custom AMD-chipset kun je er ook moderne games op spelen, van onafhankelijke ontwikkelaars, zoals Minecraft en het Nederlandse Terraria. Daarnaast kun je er midrange pc-spellen op spelen, apps op gebruiken, films en series middels streamingdiensten op bekijken en muziek op afspelen. Naast een spelcomputer, moet de box dus ook vooral een mediaspeler gaan worden.

 • Delen:

Reacties

 1. SingingCoyote13
  16 maart, 2018 om 11:11

  leuk, heel misschien ben ik wel geintresseerd in een eventuele
  aankoop van de ataribox, maar niet met die een button joystick.
  als dat de enige bijgeleverde joystick is dan pas ik.

 2. SingingCoyote13
  16 maart, 2018 om 11:13

  verder dit is geen slecht idee een console met internet
  verbinding en store voornamelijk gericht op retro of vintage en indie games.
  bij de ps4 xb1 en switch is dit niet de hoofdzaak van de markt,
  dus dit kan als een extra console erbij alleen voor dit doel wel
  mogelijk goed gaan.
  maar wel met een joystick of gamepad met meerdere buttons! lijkt mij

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.