Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Apple geeft tvOS 11 vrij: software-update te downloaden voor Apple TV

Geschreven door
Geplaatst op20 september 2017, 9:11 CategorieMediaspelers

Apple heeft dinsdagavond Nederlandse tijd tvOS 11 vrijgegeven voor de Apple TV. De software-update is nu te downloaden. In dit artikel een overzicht van de nieuwe functies en hoe je de update nu kunt binnenhalen.

Nu te downloaden: tvOS 11

Eigenaars van de Apple TV kunnen vanaf nu tvOS 11 downloaden. Deze versie van het besturingssysteem neemt een aantal nieuwe mogelijkheden met zich mee, waaronder Amazon Prime Video en ondersteuning voor AirPlay 2. Hiermee wordt de Apple TV onderdeel van het nieuwe multiroom audiosysteem dat op HomeKit gebaseerd is. De Apple TV kan zo onderdeel worden van je multiroomsysteem en je kunt de muziekweergave met de afstandsbediening of Siri bedienen. Gelukkig blijft het daar niet bij.

Want ook de HEVC-codering wordt nu ondersteund. Deze videocodec wordt al door veel grote partijen gebruikt, met name voor het efficiënt streamen van 4K-videomateriaal. En dat is nodig om de 4K Ultra HD-content via de Apple TV te kunnen bekijken. Een andere nieuwe feature is Home Screen Sync. Hiermee worden de apps en homescreens van alle Apple TV’s die je thuis hebt staan automatisch gesynchroniseerd zodat je altijd al je apps tot je beschikking hebt. Een overzicht van alle vernieuwingen in tvOS 11:

  • Airplay 2
  • HEVC
  • Airpods worden automatisch gekoppeld aan Apple TV
  • Home Screen Sync
  • Snel wisselen tussen licht en donker thema
  • Nieuwe Computers-app
  • Nieuwe screensavers
  • Meer beschikbare gigabytes voor games
  • Notificaties

Zo download je tvOS 11

Wil je de update voor je Apple TV downloaden, dan kun je dat doen door naar Instellingen > Systeem > Software-updates te gaan. Daar zal de mediaspeler handmatig checken of er nieuwe software beschikbaar is. Krijg je de update nog niet binnen, geen nood: dan kan het zijn dat je er nog heel even op moet wachten. Je kunt overigens ook gewoon niets doen en de mediaspeler zelf het werk laten doen, omdat tvOS 11 ook automatisch gedownload kan worden. Wanneer de volgende versie komt, is helaas nog niet bekend.

Uiteraard wordt iOS 11 ook direct geïnstalleerd en meegeleverd op de onlangs aangekondigde Apple TV 4K.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.