Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

Xbox One update biedt Home-verbeteringen, nieuwe talen, 1080p Mixer streaming en meer

Geschreven door
Geplaatst op31 augustus 2017, 19:45 CategorieGaming

Een nieuwe Xbox One update biedt verbeteringen in het Home-scherm, nieuwe talen, 1080p Mixer streaming en meer.

Update Xbox One

De afgelopen maand heeft Microsoft een nieuwe update onthuld, die nog in bewerking was, voor de Xbox One, om een voorproefje te geven voor de herfst. Nu is de update dan officieel aangekondigd. De update zal eerst beschikbaar zijn voor gebruikers die in de alpha-preview groep zitten.

In eerste instantie was bekend dat de update een verbetering van de user interface was, gebaseerd op het Fluent Design System dat Microsoft ook gaat toepassen in Windows 10. Behalve dat zijn er nog meer vernieuwingen in de update.

Zo zal het Home-scherm er anders uit gaan zien, het blok met vastgepinde objecten zal maximaal veertig tegels kunnen tonen, momenteel is dat maximaal achttien. Er worden ook veranderingen aangebracht in de content die getoont wordt via de twee ‘discovery’ tegels.

Een andere verandering is er één die interessant is voor mensen die live streamen. Mixer, een livestream-platform voor de Xbox, ondersteunt na de update uploads van 1080p. De daadwerkelijke resolutie wordt bepaald door bandbreedte maar Mixer zal streven naar 1080p.

Nieuwe talen

Met de nieuwe Xbox One update komt ondersteuning voor twee nieuwe talen, Arabisch en Hebreeuws. Als nieuwe functionaliteit worden in het Guide-menu voortaan kleine widgets getoont voor toegang tot basisopties, zodra gebruik wordt gemaakt van ‘party chat’ of ‘broadcasting’. Hierdoor worden deze functies overzichtelijker in gebruik. Naast al deze vernieuwingen worden er een aantal bug fixes en andere problemen aangepakt.

Lees ook wat de Xbox One X is

Lees hier de verschillen tussen de Xbox One en de Xbox One S

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.