Het laatste nieuws en reviews van de nieuwste home cinema-producten

De vijf beste achtergrondartikelen van HiFi.nl die je niet mag missen

Geschreven door
Geplaatst op6 augustus 2017, 9:34 CategorieNieuws

In de afgelopen maanden zijn er wederom een aantal achtergrondartikelen gepubliceerd op onze zustersite HiFi.nl. In dit artikel zetten we er vijf voor je op een rij.

Tips voor wie nieuwe luidsprekers wil kopen

Heb je nog een mooie platenspeler staan en zoek je een goede set speakers om op een bestaande versterker aan te sluiten, én heb je de ruimte om wel wat weg te zetten, dan zou je aan twee vloerstaande luidsprekers kunnen denken. Maar misschien ben je juist op zoek naar een compacte alles-in-één oplossing voor je abo op die nieuwe streaming muziekdienst, en verder geen gedoe. Waar je ook naar op zoek bent, je kunt wellicht wat goede tips gebruiken. In een onlangs gepubliceerd achtergrondartikel lees je daar alles over op HiFi.nl.

Je leest er alles over in het uitgebreide achtergrondverhaal op HiFi.nl.

De cd leeft nog

Een belangrijk argument voor de stabiele hartslag van de compact disc is het feit dat er niet alleen nog heel veel uitstekende cd-spelers op de markt zijn, maar er ook nog heel wat bijkomen. Waar veel aanbod gecreëerd wordt, daar moet vraag zijn. Er zijn genoeg high-end merken die met nieuw materiaal blijven komen. Denk aan partijen als Cyrus, Roksan en Marantz voor apparatuur in beide categorieën – neem bijvoorbeeld de fraaie HD-CD1 van laatstgenoemde. Daaruit – en nog meer dingen – is op te maken dat de cd nog lang niet dood is.

Je leest er alles over in het uitgebreide achtergrondverhaal op HiFi.nl.

Hoe Roon op relatief korte termijn zo invloedrijk is geworden

Er zijn bepaalde trends die in de hifi-wereld in de achtergrond sluimeren: MQA bijvoorbeeld. Roon is ook zo eentje. Maar waarom is deze software om je muziek te beheren op relatief korte termijn zo invloedrijk geworden? En dat ondanks een niet te onderschatten prijskaartje? In een uitgebreid achtergrondartikel wordt uitgelegd hoe dat komt en hoe dat zo gekomen is. Eén interessant weetje geven we alvast cadeau: de mensen achter deze technologie komen helemaal niet uit de hifi-wereld en ontwikkelden software voor financiële markten.

Je leest er alles over in het uitgebreide achtergrondverhaal op HiFi.nl.

Luidsprekerkabels kopen is nog niet zo gemakkelijk

De technische specificaties en klankmatige eigenschappen van een versterker of een paar luidsprekers laten zich immers relatief gemakkelijk beoordelen, en daar komt weinig geloof aan te pas. Een veel grijzer gebied zijn de vele tweaks en accessoires waarmee je de weergave zou moeten kunnen verbeteren. Schone stroom, houten blokjes en speciale steentjes tegen ruis en ‘lekkage’, slimme akoestische snufjes, noem maar op – daar zijn de meningen vaak veel sterker over verdeeld. Bekabeling lijkt een beetje tussen die twee groepen in te vallen.

Je leest er alles over in het uitgebreide achtergrondverhaal op HiFi.nl.

Vijftien jaar Sonos: het succesverhaal (deel 1)

Het verhaal van Sonos begon allemaal in Santa Barbara, Amerika. Santa Barbara, dat is een plek waar je naar toe gaat om lekker vakantie te vieren en om op één van de fraaie stranden rondom het stadje te gaan liggen. Het is nou niet de plek die je verwacht voor een high-techbedrijf zoals Sonos. Toch is dat gebeurd en in een uitgebreid achtergrondverhaal vertelt de redactie van zustersite HiFi.nl over het ontstaan van dit merk. Heb je het eerste deel al gelezen? Zo niet, klik dan op de onderstaande link. Heb je dat al wel gedaan, vergeet dan deel 2 niet.

Je leest er alles over in het uitgebreide achtergrondverhaal op HiFi.nl.

Meer lezen?

Wil je meer recensies lezen? Dan kun je ook altijd terecht in ons uitgebreide recensie-archief. Daarnaast hebben we ook een hoop tips en achtergronden klaarstaan in onze homecinemainformatiegids.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.